INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dilluns, 2 de juny del 2014



MOCIÓ PER

“Un servei sanitari digne”



El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) de Malgrat de Mar va presentar el passat mes de maig, en el ple municipal una moció a favor d’un “servei sanitari digne a l’Alt Maresme i la Selva”. Segons els socialistes malgratencs, aquesta moció ve motivada pel clam d’usuaris i professionals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), i també després dels últims canvis que la direcció de la CSMS ha fet per centralitzar els serveis de trauma i cirurgia entre ambdós hospitals de la corporació a Calella i Blanes. En el mateix text, signat per l’alcaldessa Conxita Campoy (PSC), el grup socialista també critica la possible supressió del metge del servei de Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) de la base de l’Hospital de Calella i que també dóna cobertura a Malgrat.

Aquesta moció va rebre els vots a favor de PSC, ICV-EUiA i PPC. Abstencions inicials de CiU i d'ERC.

La mateixa moció va ser enviada a través del GPM PSC en els ajuntaments de Canet de Mar, Sant Pol, Calella, Pineda, Santa Susanna, Palafolls i Tordera. També la van fer arribar a l'Ajuntament de Lloret, Blanes i Tossa de Mar. D'aquesta manera s’assegura que tots els municipis de l'àmbit de la CSMS la presenten i puguin fer més força les peticions, ja que van dirigides a gerència de la CSMS i de la regió sanitària del gironès.

La moció demana que els nous serveis com ara l’hospitalització a domicili que recentment s’ha posat en marxa amb base a l’Hospital Comarcal de Blanes i que dóna cobertura també a Malgrat de Mar, entre d’altres, i els serveis ja existents estiguin dotats amb els recursos humans i materials necessaris, així com que les instal·lacions d’hospitals i CAP’s de la CSMS tinguin el seu manteniment i adequació a normatives vigents. També demanen a la direcció que cobreixi adequadament els diferents serveis de la CSMS (exceptuant els d’urgències), degut a que “moltes baixes, reduccions i vacances no s’han cobert l’últim any, obligant també al col·lectiu de professionals de la salut a mantenir els nivells d’objectius alts com si el servei funcionés a ple rendiment”.

Finalment, la moció reclama que els ràtios de metge de família i nombre d’usuaris es mantingui en 1500 i que la regió sanitària del Gironès (àrea en la qual hi ha l’Alt Maresme des de fa pocs anys) i per extensió la CSMS mantingui el metge de la dotació del SEM de la base de l’Hospital de Calella.

L’Ajuntament de Malgrat ha segut el primer municipi de tots els que comprenen la CSMS (des de Canet de Mar fins Tossa de Mar) que presenten aquesta moció, i de la qual altres grups municipals del PSC esperen fer-ho en breu en els seus respectius plens municipals.

Segons denuncien els socialistes, l’últim més s’ha informat des del responsable territorial de SEM a l’equip actual que el metge en breu serà suprimit dins dels reajustaments de recursos que està fent actualment la regió sanitària. El PSC recorda que les bases del SEM dels Hospitals Comarcal de Blanes i del Sant Jaume de Calella es regulen per conveni entre SEM (empresa pública de la Generalitat) i la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. Segons apunten les mateixes fonts, el SEM paga a CSMS uns 600.000 Euros anuals per gestionar el seu funcionament i és el Consell Rector de la CSMS, qui haurà de prendre la decisió final respecte la supressió del facultatiu de la Unitat de Suport Vital Avançat de l’Hospital Sant Jaume de Calella.


Calella a 2 de juny de 2014


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada