INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dijous, 12 de juny del 2014


CONDEMNEM EL TREBALL INFANTIL i DEFENSEM LA PLENA ESCOLARITZACIÓ DE NENES i NENS




• 12 de juny, Dia Mundial Contra el Treball Infantil nenes i nens


El treball infantil i la impossibilitat d'accés a l'educació per a milions de nens i nenes són xacres que no han de tolerar-se ni als països desenvolupats ni en els pobres, que són els que registren les taxes més elevades de treball infantil
 
A la Declaració del Mil·lenni per al Desenvolupament, 187 països es van comprometre a fer del desenvolupament, basat en els drets humans, una realitat mundial en l'horitzó de l'any 2015. Aquest compromís es va expressar en vuit objectius de desenvolupament, amb les seves metes i indicadors respectius. Diversos d'aquests objectius (lluita contra la pobresa, educació per a tots, igualtat de gènere i ocupació juvenil) estan estretament implicats en la lluita contra el treball infantil.
 
Falta poc per 2015 i encara estem molt lluny d'aconseguir ni tan sols apropar-nos a aquests objectius. Segons l'Informe de 2013 de l'Organització Internacional del Treball (OIT) “Mesurar els progressos en la lluita contra el treball infantil”, 168 milions de nens al món -el 11% del conjunt de la població infantil- es troben en situació de treball infantil.
 
El treball infantil està directament relacionat amb la no escolarització: d'una banda, l'educació és un mitjà important per mantenir als nens allunyats del mercat de treball; per una altra, molts nens no escolaritzats es dediquen a treballar, i el seu treball pot impedir-los l'accés a l'educació. Per a la Federació d'Ensenyament de CCOO, el treball infantil i la impossibilitat d'accés a l'educació per a milions de nens i nenes són xacres que no han de tolerar ni els països desenvolupats ni els pobres, que són els que registren les taxes més elevades de treball infantil.
 
Denunciem la importantíssima reducció de l'aportació espanyola a l'ajuda al desenvolupament i exigeix a totes les administracions públiques l'increment d'aquests fons per possibilitar la consecució dels Objectius del Mil·lenni i, entre ells, els que es destinen a les millores per a la infància i l'adolescència.
 
En aquest context, la Federació d'Ensenyament de CCOO crida al professorat al tractament específic a l'aula d'aquest tema, coincidint amb la celebració, el 12 de juny, del Dia Mundial contra el Treball Infantil, amb l'objectiu de sensibilitzar a l'alumnat sobre aquest enorme problema social.


Calella a 12 de juny de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada