INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 11 de juny del 2014


SENTENCIES IMPORTANTS





UNA SENTÈNCIA RECONEIX L’ÚS ABUSIU DE LA REFORMA LABORAL PER ACOMIADAR UN TREBALLADOR DESPRÉS D’UN ANY DE PROVA



Un jutjat de Mataró ha dictat una sentència on es reconeix com a improcedent l’acomiadament d’un treballador per no superar el període de prova, després d’estar un any treballant amb contracte indefinit. La sentència és molt important, ja que reconeix que no es pot fer un ús abusiu de la reforma laboral per acollir-se a un acomiadament sense causa ni preavís ni indemnització.

Aquest cas ha estat portat pel Gabinet Tècnic Jurídic de CCOO de Catalunya i està pendent que el Tribunal Constitucional s’hi pronunciï.

L’acomiada’t va entrar a treballar a l’empresa demandada el 14 de maig del 2012 amb un contracte indefinit de suport a emprenedors, però justament un any després se li va extingir el contracte per no haver superat el període de prova d’un any, tal com recull la reforma laboral del 2012. La sentència diu que el període de prova va ser excessiu i sense causalitat, i que l’empresa va fer un abús del dret, ja que va esgotar fins al darrer moment el termini anual de període de prova, decisió que l’empresari ja havia pres abans, sota el parany de la reforma laboral, que en cap cas faculta per actuar de manera fraudulenta i abusiva. Segons la sentència, la finalització del contracte es va fer fora del període establert de manera convencional i constitueix una extinció contractual fraudulenta, amb abús de dret i sense causa.

A Tarragona, també s’ha dictat una sentència en la mateixa línia, ja que aquestes practiques vulneren la Carta Social Europea.



UNA SENTÈNCIA DECLARA QUE TENIR MENYS DE 35 ANYS NO ÉS MOTIUS DE DISCRIMINACIO LABORAL



El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat la raó a CCOO en el recurs interposat contra el Conveni col·lectiu de col·lectivitats, que contenia articles clarament discriminatoris. La sentència declara nul l’article 24 del Conveni, firmat en solitari per la UGT i la patronal del sector, Acerco, que creava un nou grup salarial pensat exclusivament per a les persones menors de 35 anys d’11.000 € anuals de retribució, fet que suposava una diferència de 178,75 € mensuals menys (respecte al grup salarial immediatament superior) pel fet de ser jove.

Des d’Acció Jove - Joves de CCOO de Catalunya s’ha celebrat la sentència del Tribunal Superior de Justícia, que dóna la raó al recurs presentat pels serveis jurídics de CCOO de Catalunya. Un conveni col·lectiu no pot contenir fets discriminatoris de cap tipus, tampoc per raó d’edat, i aquest permetia la reducció salarial i l’empitjorament de les condicions de treball pel simple fet de ser menor de 35 anys.

El sector de les col·lectivitats (majoritàriament serveis a menjadors) és un sector fortament precari i l’acord d’aquest conveni, lluny de millorar les condicions dels treballadors i les treballadores, empitjora les condicions de totes aquestes persones, però de forma especialment intensa amb els joves que, amb l’excusa de la crisi, establia l’edat com a barrera precària.

 

Calella a 11 de juny de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada