INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimarts, 3 de juny del 2014


LA CRISI i LA FALTA DE POLÍTIQUES ACTIVES DE PREVENCIÓ DISPAREN LA SINISTRALITAT LABORAL EN EL PRIMER TRIMESTRE




• CCOO ve denunciant el canvi de tendència en els últims anys

"Des de fa molt temps els sindicats venim advertint que el desmantellament de la negociació col·lectiva, la falta d'inversions en prevenció de riscos laborals en les empreses, les polítiques d'austeritat i de retallades i la falta de polítiques actives de prevenció per part del Govern central i dels autonòmics, anava a conduir a una deterioració de les condicions de treball i de la salut i la seguretat dels treballadors".

Les estadístiques d'accidents de treball en el període comprès entre gener i març de 2014 publicades pel Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social reflecteixen un augment generalitzat de la sinistralitat laboral, tant en termes absoluts com a relatius, aguditzant el canvi de tendència que CCOO ve denunciant en els últims anys. Després de més d'un dècada de reducció dels accidents laborals, contínua i generalitzada a tots els sectors de la producció, tot apunta al fet que l'empitjorament de les condicions de treball al nostre país i les polítiques de retallades dels diferents Governs estan tenint un impacte negatiu per a la salut i la seguretat en el treball.

A més d'un augment en 12 víctimes mortals durant el primer trimestre de 2014 respecte del mateix període de l'any anterior, cal destacar un augment del 7,8% en el conjunt d'accidents amb baixa. El total d'accidents augmenta en tots els sectors, destacant el 26% d'increment en el sector agrari. Quant als accidents mortals, la indústria i la construcció experimenten pujades del 31,6% i el 42,9% respectivament. Els accidents “in itinere” no són aliens a aquesta tendència, sent especialment preocupant el 68% d'augment de les morts produïdes en anar o tornar del treball. Si observem les dades relatives, els índexs d'incidència augmenten en el total d'accidents i en tots els sectors; i els accidents mortals experimenten importants increments en indústria i construcció.
“Les polítiques neoliberals de les institucions europees i del Govern espanyol estan conduint a un canvi en el paradigma d'intervenció enfront del risc laboral, potenciant l'actuació reactiva una vegada s'ha produït el dany, en detriment de l'actuació preventiva enfront del risc. Aquest model preventiu, que inspira la legislació en vigor i que ha obtingut resultat incontestables en els últims quinze anys, és la manera de seguir millorant condicions de treball i de reduir el sofriment de treballadores i treballadors”.

Calella a 3 de juny de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada