INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dijous, 26 de juny del 2014


“LA REFORMA FISCAL SUPOSA UN NOU COP PER ALS TREBALLADORS ACOMIADATS”



Denunciem que la proposta de reforma fiscal del Govern no està orientada a aconseguir un sistema fiscal més just i eficient. En la seva opinió, a més, l'obligació de tributar per les indemnitzacions per acomiadament suposa un nou cop per als treballadors que han perdut l'ocupació. "El Govern suma amb aquesta 8 reformes que tenen per objectiu reduir els drets associats a la protecció per acomiadament”.


CCOO denuncia que el govern centra el missatge en una baixada dels impostos visibles, però amaga els efectes d'increment sobre altres figures. Un exemple d'això és el cas de les rendes del treball; encara que és cert que hi ha una rebaixa de tributació, aquesta és més sensible en les rendes molt baixes (menys de 12.450 euros/any) i altes (més de 53.450 euros/any), però molt més moderada en les rendes mitjanes on es concentra la majoria de treballadors.
Igualment, per CCOO, es redueix la tributació que és especialment visible com la de l'IRPF que podem comprovar cada mes en les nostres nòmines, però s'incrementa en altres figures menys visibles, com la tributació de les indemnitzacions per acomiadament, o l'impacte que caldrà determinar de la nova regulació de mínims exempts, la deducció per rendiments del treball o el nou concepte de renda exempta amb progressivitat.
L'obligació de tributar per les indemnitzacions per acomiadament suposa un nou cop sobre els treballadors que han perdut l'ocupació. El govern suma amb aquesta vuit reformes que tenen com a objectiu reduir els drets associats a la protecció per acomiadament i que han tingut la següent seqüència:


1)   Reducció dels requisits exigits per considerar acomiadament objectiu (el que ha facilitat l'acomiadament en les empreses).
2)   Reducció de la indemnització per acomiadament (ampliant l'accés a l'acomiadament amb indemnització de només 20 dies per any treballat, màxim 12 mensualitats i portant la d'acomiadament improcedent a 33, màxim 24 mensualitats).

3)   Reducció de la quantia de la prestació contributiva per desocupació (passant del 60% al 50% de la base reguladora de la prestació a partir del 7º mes de percepció)

4)   Retardant l'edat d'accés al subsidi de desocupació per a treballadors d'edat avançada (des dels 52 anys fins als actuals 55 anys)

5)   Reduint el temps que és possible percebre el subsidi de desocupació per a majors de 55 anys (abans fins a l'edat ordinària de jubilació als 65 anys, ara fins a la primera edat possible de jubilació a partir dels 61 anys).

6)   Reduint la cotització associada al subsidi de desocupació de majors de 55 anys (abans cotitzant pel 125% de la base mínima de cotització, i ara fent-ho només per la base mínima)

7)   Ampliant els ingressos que es tenen en compte per determinar l'accés al subsidi de desocupació de majors de 55 anys (abans es computaven només els ingressos del treballador en atur, mentre que ara es computen els de tota la unitat familiar).

8)   Ara intentant endurir la tributació de les indemnitzacions per acomiadament.
Amb això, s'aprofundeix encara més la pressió sobre els costos salarials com a via d'augment de la competitivitat i perquè les persones en desocupació pressionin a la baixa les condicions salarials per accedir a una ocupació.
El conjunt de mesures que conjumina la proposta de reforma fiscal del govern no reforça el que necessitem, un sistema fiscal més just i eficaç. Per contra, la reforma aposta per un sistema tributari on guanyen pes relatiu els impostos indirectes (que no tenen en compte el nivell de renda de les persones) enfront dels directes (sobre la renda i el patrimoni) i on no sembla disminuir les diferències entre les rendes del treball, el capital, el patrimoni i l'herència.

Finalment, en opinió de CCOO, s'avança en la desigualtat, senyal d'identitat del model amb el qual s'afronta aquesta crisi

 

Calella a 26 de juny de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada