INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimarts, 17 de juny del 2014


“ESPANYA S’ALLUNYA CADA VEGADA MÉS D’EUROPA EN DESPESA PÚBLICA DEDICADA A POLÍTIQUES ACTIVES D’OCUPACIÓ”


·       Creiem que l'anunci del Govern d'establir un ferri control sobre la despesa de l'Estat en les persones aturades, torna a confirmar l'escassa o nul·la voluntat de l'Executiu d'impulsar els Serveis Públics d'Ocupació



Tornem a rebutjar els intents del Govern de justificar la dràstica caiguda de la partida destinada a les polítiques dels Serveis Públics d'Ocupació (SEPE), "en honor de la modernització d'aquests serveis mitjançant el ferri control de la despesa". Les iniciatives de reforma que avui anuncia algun mitjà de comunicació, constitueixen en "una basta maniobra del Govern per justificar la sostinguda reducció de la partida destinada als Serveis Públics d'Ocupació, que aquest any ha caigut a la meitat".

Denunciem que recórrer a l'eficàcia, l'eficiència, la satisfacció dels usuaris, l'efectivitat o la utilitat de les accions dirigides a les persones aturades o les empreses, “és un exercici de retòrica inadmissible, si tenim en compte que estem parlant de persones que volent no poden treballar, i que en molts casos poden ser empeses a l'exclusió social o la pobresa”.

Advertim i creiem intolerable que els esforços per l'estalvi de la despesa en els SEPE es duguin a terme mentre s'anuncien noves baixades d'impostos i de cotitzacions. “A les persones que pitjor ho estan passant cal oferir-los oportunitats de formació i de reciclatge professional per enfrontar el seu futur, no amenaces i retallades en les ja escanyolides ajudes que existeixen”. 

Concloem, que d'altra banda, no és acceptable que mentre els SEPE preocupen cada vegada menys al Govern, es faciliti el desenvolupament de les agències privades de col·locació, a les quals es concedeix carta de naturalesa i les hi equipara amb la resta d'operadors en matèries de formació i col·locació. “Amb aquestes decisions el Govern renuncia –ve fent-ho des de fa temps- a intervenir en l'atenció a les persones aturades i delega aquesta funció cada vegada més en la iniciativa privada, alguna cosa que solament pot perjudicar a aquelles”.

Calella a 17 de juny de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada