INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dilluns, 16 de juny del 2014


PER RECUPERAR L’ECONOMIA S’HA D’AUGMENTAR EL PODER ADQUISITIU DELS SALARIS i ASSEGURAR UNA RENDA GARANTIDA PER A QUI NO TÉ RECURSOS




El risc de deflació continuarà mentre no es canviïn les polítiques d'austeritat i retallada



L'Índex de Preus de Consum (IPC) del mes de maig de 2014 a nivell de l'Estat torna a retrocedir dues dècimes fins el 0,2%. En aquest cas l’increment del preu dels carburants no és suficient per compensar la caiguda de la demanda interna com a conseqüència de l’efecte de les polítiques d’austeritat i retallades.

La inflació subjacent, és a dir, l'estructural, que no té en compte ni els aliments no elaborats ni el preu dels carburants, també retrocedeix tres dècimes i se situa en un 0,0% reflectint la caiguda dels preus aliments i de la telefonia.

A Catalunya, l'IPC és redueix dues dècimes fins el 0,5%. Tot i aquesta reducció, es manté un diferencial de dues dècimes amb l’indicador estatal per l’increment de preus de les activitats lligades al turisme.

La inflació de la zona euro es redueix dues dècimes, fins el 0,5% continuant el risc de deflació per l’efecte de les polítiques de la Unió Europea (UE). Caldrà veure si les mesures del Banc Central Europeu (BCE) poden evitar aquest risc i la pèrdua de competitivitat per sobrevaloració de l’euro, que afecta en negatiu a les empreses exportadores.

La devaluació interna del país, amb baixades salarials i destrucció d’ocupació i precarietat laboral, continua posant en risc la recuperació econòmica i fa augmentar la desigualtat social i la pobresa. Per això és necessari recuperar el poder adquisitiu dels salaris i la creació d’ocupació de qualitat.

Cal que el Govern canviï les polítiques de retallades i deixi d'actuar a favor dels lobbys empresarials, amb una política de control de preus públics i privats i dels marges empresarials, sobretot pel que fa als serveis bàsics com l’electricitat, el transport, l’energia o l’aigua, i amb una reforma fiscal justa i progressiva que faci gravar més a les grans empreses i grans fortunes i persegueixi el frau i l’evasió fiscal.

És urgent actuar enfront de l’augment de la pobresa i la desigualtat que pateixen les persones aturades, pensionistes i treballadores amb salaris baixos. En aquest sentit, reivindiquem la creació d'una Renda Garantida de Ciutadania perquè qui no té recursos pugui fer front a les seves necessitats bàsiques i no caigui en la pobresa i l'exclusió social.

 
Calella a 16 de juny de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada