INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 4 de juny del 2014


MANIFESTACIÓ A FAVOR DE LA SANITAT PÚBLICA




L'èxit de la manifestació de dissabte esperona els organitzadors a programar un nou calendari que es concretarà en assemblea

La coordinadora ha recollit fins ara 12.500 signatures de suport

CCOO participa en la manifestació en defensa de la sanitat pública de Mataró


Més d'un miler de persones, mil cinc-cents segons els organitzadors, van visualitzar ahir el suport de Mataró a la manifestació en contra de les retallades en la sanitat pública. Sota el lema Prou! La sanitat pública és nostra. Ens hi va la vida els participants van iniciar el recorregut des de la plaça Espanya fins arribar a l'hospital on un grup hi ha passat la primera de les dues nits previstes. L'acció, que va convocar persones de totes les edats, es va desenvolupar sense incidents i amb la complicitat de diferents entitats i grups polítics de la ciutat. Un cop arribats a les portes de l'hospital els organitzadors, la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública, van llegir un manifest en el qual van criticar les retallades en els serveis públics, que xifren en un 16%, van denunciar que es deriven pacients a centres privats i que els contractes amb els centres concertes han augmentat més d'un 78%. Des de la Coordinadora consideren que només amb accions visibles i multitudinàries com la manifestació els usuaris de la sanitat pública poden aconseguir que les administracions responsables canviïn les polítiques d'austeritat en el sector.

La manifestació que dissabte passat va aplegar 1.500 persones a Mataró contra les retallades en la sanitat pública ha esperonat els organitzadors a mantenir la lluita en defensa d'uns serveis bàsics de qualitat. L'acció, que es va completar amb una tancada de dos dies a l'hospital de Mataró, els ha servit per mesurar les forces d'un moviment ciutadà liderat per la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i el Maresme que s'ha consolidat en els tres anys de vida.

Un dels seus portaveus, Jesús Nieto, avança que l'ens es reunirà en assemblea la setmana vinent per establir el calendari d'accions a desenvolupar en els propers mesos. “Fem una valoració molt positiva de la marxa de dissabte, que ens anima a continuar reclamant una sanitat pública de qualitat com la que teníem abans de les retallades”, apunta.

Entre les diferents propostes que ja es van començar a debatre aquest cap de setmana destaca la de posar en marxa un servei d'acompanyament als usuaris perquè no marxin de l'hospital sense dia i hora per a les visites prèvies a les intervencions. “La gent marxa amb la promesa que ja li trucaran, quan en realitat ja entren en una llarga llista d'espera abans no reben la confirmació de la primera visita”, diu.


Més propostes

Jesús Nieto considera que aquesta iniciativa podria ser viable arran de la bona rebuda que ha obtingut en altres centres hospitalaris del país. De moment, però, la recollida de signatures contra les retallades que s'estan duent a terme a diferents centres sanitaris de la ciutat es mantindran uns dies més. El recompte puja a 12.500. “Ara hem de decidir com les vehiculem perquè tinguin al màxim ressò possible”, assenyala.

Malgrat que la manifestació de dissabte és, fins ara, la més multitudinària que hi ha hagut a Mataró a favor de la sanitat pública de qualitat, Jesús Nieto considera que el fet de ser convocada només per a un sector en concret podria haver “refredat” la participació d'altres col·lectius, com ara l'educatiu o el de la PAH. “Dissabte vam lluitar contra les retallades en sanitat, però la manifestació també es podia llegir com un rebuig a la destrucció sistemàtica de l'estat del benestar”, assegura, i hi afegeix que el recorregut, amb una considerable pujada des de la plaça Espanya fins a l'hospital, tampoc no va afavorir la participació de la gent gran.

En tot cas, per Jesús Nieto, “a Mataró la societat civil es mou i es continuarà movent contra els abusos als ciutadans per part de les administracions”. El portaveu de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i el Maresme recorda que les accions dutes a terme fins ara han obtingut el reconeixement de les entitats veïnals, com ara els dos murals reivindicatius pintats als barris i l'ocupació dels CAP per evitar que es reduís el personal assignat.

Us adjuntem un video sobre la manifestació del dissabte en defensa de la sanitat pública      


Calella a 4 de juny de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada