INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimarts, 2 de setembre del 2014



CONSIDEREM QUE LA MILLORA DE L’OCUPACIÓ i ELS SALARIS HA DE CONSOLIDAR LA RECUPERACIÓ ENFRONT DEL RISC DE DEFLACIÓ






Les millores de productivitat i competitivitat de l'economia espanyola han obert marges per millorar el poder adquisitiu dels salaris i apostar per l'ocupació de qualitat com a bases per a la recuperació. El lleuger repunt tant de l'ocupació (malgrat la seva precarietat basada en contractes temporals i/o a temps parcial) com de la remuneració per assalariat està darrere de la millora del consum final de les llars. Per nosaltres, l'aposta per l'ocupació de qualitat i la millora del poder adquisitiu dels salaris (començant per la millora del salari mínim interprofessional) permetrà consolidar una recuperació sobre bases més sòlides i justes.
 
L'economia espanyola ha accelerat el seu creixement interanual fins a l'1,2% en el segon trimestre de 2014 a causa de la major aportació positiva dels diferents components de la demanda interna: consum de les llars, consum de les Administracions Públiques i inversions (FBCF). Per contra el sector exterior ha tornat a registrar una contribució negativa per segon trimestre consecutiu, en frenar-se més l'augment de les exportacions que el de les importacions.
 
Així doncs, l'economia espanyola està tornant al seu patró tradicional de recuperació basat en la demanda interna, evidenciant les limitacions del sector exportador, amb la seva dimensió i composicions actuals, per impulsar per si solament la recuperació i superació de la crisi, màxim quan l'economia de la UE es rellenteix i a ella es dirigeixen dos terços de les nostres exportacions.
 
Per sectors d'activitat, indústria i serveis acceleren el seu creixement interanual en el segon trimestre, mentre que la construcció modera la seva forta caiguda gràcies al repunt trimestral que registra. Únicament l'agricultura registra una caiguda trimestral i interanual del seu valor afegit.
 
En el segon trimestre es produeix el primer repunt interanual de l'ocupació en els últims temps (127.000 ocupacions equivalents a temps complet) el que sembla indicar que la recuperació comença a filtrar-se a l'ocupació, encara que es redueix el nombre d'hores treballades, reflex dels canvis que estan operant al mercat de treball. Com a mostra la EPA, la generació d'ocupació es concentra en l'ocupació temporal i/o a temps parcial, la qual cosa de no revertir-se suposa que la precària situació de l'ocupació llastrarà la seva capacitat d'impulsar en major mesurada la recuperació.
 
El creixement del PIB és major en termes reals (1,2%) que nominals/corrents (0,8%), a causa que la deflació implícita del PIB (la inflació del conjunt de l'economia) se situa en valors negatius (-0,4% anual) per segon trimestre consecutiu. És a dir, l'augment en volum de la producció es veu corregit a la baixa per la caiguda de preus de la producció.
 
Aquesta caiguda de la deflació del PIB està en línia amb la forta moderació dels preus del consum que ve reflectint l'IPC des de fa gairebé un any i que ho ha portat a presentar caigudes interanuals dels preus (deflació). La dada avançada d'IPC corresponent al mes d'agost aguditza àdhuc més la caiguda i la situa en el -0,5% interanual, afavorit per la baixada dels carburants i lubrificants enfront de la pujada de l'any passat.
 
La feblesa dels preus (el risc que la deflació freni la recuperació econòmica) al costat d'altres incerteses de caràcter internacional estan posant en risc la consolidació del creixement a Europa. Enfront de l'amenaça real de recaiguda econòmica a Europa i les negatives conseqüències de les polítiques d'austeritat, la Confederació Europea de Sindicats (CES) ve impulsant un ambiciós pla d'inversions per al creixement, l'ocupació i la cohesió social a nivell europeu que suposaria la creació d'11 milions d'ocupacions en una dècada.
 
A Espanya la caiguda dels preus està sent més acusada que a Europa, i encara que millora la competitivitat enfront d'altres països és un factor de risc que pot llastrar la demanda interna i la recuperació i, per tant, ha de ser conjurat.

 

Calella 2 de setembre de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada