INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 17 de setembre del 2014



DENUNCIEM UN NOU INCOMPLIMENT PER PART DEL GOVERN



  • Demanda la convocatòria de la Taula de Negociació
  • Exigeix l'inici urgent de negociacions prèvies a l'aprovació del Projecte de Llei de Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2015


El sindicat demanda la convocatòria de la taula de negociació i exigeix l'inici urgent de les negociacions prèvies a l'aprovació del Projecte de Llei de Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2015, que han de marcar la recuperació de l'ocupació pública i la millora de les condicions salarials i laborals dels empleats públics.

Davant la nova perspectiva de recuperació econòmica que s'apunta des del Govern, considerem que ha arribat el moment de reprendre la negociació perquè el personal de les Administracions Públiques pugui iniciar també el camí de la recuperació de les condicions laborals i les condicions econòmiques perdudes al llarg dels últims anys.

L'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (EBEP) estableix que s'haurà de negociar amb la representació sindical en el si de la Taula General de les Administracions Públiques amb caràcter previ a l'aprovació pel Govern del Projecte de Llei de Pressupostos Generals de l'Estat i la seva remissió a les Corts, que es produirà com a tarda el 30 de setembre.

CCOO, sindicat amb major representació en el conjunt d'empleats i empleades públiques, conjuntament amb la resta d'organitzacions sindicals, ja va demandar en el mes de juliol l'inici d'aquesta negociació, presentant en aquest moment la seva plataforma reivindicativa, basada en la recuperació i increment de l'ocupació pública; la recuperació dels drets econòmics i socials retallats de manera injusta en aquests anys de crisis; el reconeixement i impuls a la negociació col·lectiva en tots els àmbits del sector públic; el desenvolupament del EBEP i el gir necessari en la política del Govern en l'adreça de la consolidació i impuls de l'Estat social i de dret del que els serveis públics i els seus treballadors són garants. Els eixos d'aquestes reivindicacions eren:
  1. Perspectives de creació d'ocupació, que permeti la prestació adequada dels serveis públics: criteris que haurà de contenir la norma pressupostària en matèria d'ocupació pública per garantir el manteniment d'uns serveis públics de qualitat.
  2. Recuperació del poder adquisitiu perdut en aquests anys, concreció de la forma de recuperació íntegra l'any 2015 de la paga extraordinària de desembre de 2012 per al conjunt de persones que no la van percebre en 2012. En els últims cinc anys, els empleats i empleades públics han sofert una pèrdua de poder de comprar de més d'un 20%.
  3. Acord sobre la recuperació dels dies addicionals per vacances i personals per assumptes propis que recollia l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (EBEP) amb caràcter previ al RDL 20/2012.
  4. Acord sobre l'inici immediat de negociacions per establir criteris mínims per al conjunt de les Administracions Públiques en matèria de desenvolupament del EBEP (carrera professional, avaluació de l'acompliment, mobilitat interadministrativa, personal directiu, etc.) que serveixin d'orientació a la negociació que ha de desenvolupar-se en cada àmbit.
  5. Recuperació del caràcter de norma bàsica de l'Estatut Bàsic, establint la seva regulació com a norma mínima que, en els diferents àmbits de negociació, pugui ser lliurement adaptat i/o millorat.
  6. Recuperació dels llits i mitjans de negociació trencats durant aquests anys, recuperant amb això el paper que estableix el *EBEP (taules generals, comissions negociadores, àmbits sectorials, etc.) per als fòrums de negociació, fent amb això del diàleg social en l'àmbit de l'ocupació pública l'eix de la seva necessària modernització i dignificació.


El passat mes de juliol, el secretari d'Estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta, va admetre als sindicats que “hi havia vímets” per al desenvolupament de la negociació, donada la nova situació econòmica, i es va comprometre a impulsar-la amb temps suficient.

No obstant això, després de la reunió mantinguda posteriorment amb Beteta durant el mateix mes, el Govern no ha tornat a convocar a les organitzacions sindicals per discutir la plataforma reivindicativa prèvia a l'aprovació del Projecte de Llei de PGE per a l'any 2015. De fet, ni tan sols ha convocat encara a la Taula General de les Administracions Públiques, malgrat haver-se sol·licitat la reunió pel conjunt d'organitzacions sindicals en aquesta i ser, per això, obligada la seva convocatòria.
 
Des de CCOO no anem a tolerar que es furti la negociació convocant una reunió unes poques hores abans de l'aprovació del Projecte de PGE, sense una negociació real i efectiva com obliga el EBEP.
De no convocar-se la Taula General de les Administracions Públiques, des de CCOO proposarem a la resta d'organitzacions sindicals les actuacions jurídiques i sindicals al fet que pertoqui per defensar el dret a la negociació col·lectiva.

 
Calella a 17 de setembre de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada