INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dijous, 4 de setembre del 2014


SALUT RETORNARÀ L’EURO PER RECEPTA A TRAVÉS DE TRANSFERÈNCIA BANCÀRIA





El departament de Salut de la Generalitat de Catalunya va recaptar 45,7 milions amb la taxa, declarada inconstitucional el maig passat. Que ens ho retornin! No cal dir la quantitat a retornar, perquè aquesta informació ja la tenen ells. Per poc que sigui no ho deixem de reclamar.


El Departament de Salut retornarà l'euro per recepta a tots els pacients que ho sol·licitin a través d'un formulari específic de l'Oficina Virtual de Tràmits de la generalitat. La taxa farmacèutica, aplicada a Catalunya des de juny de 2012 a gener de 2013 i declarada inconstitucional el passar mes de maig, obligava als usuaris a abonar un euro amb la compra de cada medicament. Després de diversos mesos de mutisme per part de la generalitat "estudiant la sentència" del Tribunal Constitucional, el conseller de Salut, Boi Ruiz, ha confirmat que el copago serà reemborsat als usuaris a través d'una transferència bancària.

El titular de Salut ha reconegut que 170 catalans ja han reclamat la tornada dels diners abonats. Ruiz ha assegurat a Europa Press que “l'euro per recepta es retornarà”, encara que no ha precisat quan es faran les transferències als usuaris afectats que facin la reclamació. Segons el conseller, això dependrà del Departament d'Economia. “No serà immediat, sinó que es recolliran sol·licituds fins a final d'any i després es veurà a quina partida es carrega l'import que s'hagi de retornar”, van puntualitzar fonts d'Economia a Europa Press. Segons el Departament de Salut, el copago sanitari va suposar uns ingressos directes de 45, 7 milions d'euros a les arques de la Generalitat i col·lateralment, a través de L’efecte dissuasiu, un estalvi de 110 milions d'euros.

Que la fallada del Constitucional no fes al·lusió a la possibilitat de reclamar la devolució de la taxa anul·lada va aixecar les queixes de sindicats, usuaris i plataformes en defensa de la sanitat pública. Mentre la Generalitat insistia que seria més costós articular el dispositiu administratiu per retornar els diners que l'abonament mateix de l'euro per recepta, l'associació Defensor del Pacient feia un pas avanci en les campanyes de protesta i facilitava, a la fi del mes de aig, un model de reclamació per sol·licitar el reemborsament del copago. “No va tenir molta repercussió perquè hi ha una gran dispersió, poc coneixement i la quantitat a reclamar era molt petita. Però així i tot, és una bona notícia que es retorni els diners perquè és un dret que tenim”, explica el portaveu de l'entitat, José Aznar. Mesura per evitar penalitzacions a malalts crònics, la taxa marcava un topall màxim de pagament per persona de 61 euros anuals, per la qual cosa la quantitat a reclamar no supera les 60 euros.

Amb tot, el Departament revisarà i validarà les reclamacions que es facin a través del seu formulari oficial, que compta amb el segell del Servei Català de la Salut (CatSalut). Els usuaris que hagin pagat la taxa durant el seu període de vigència hauran d'emplenar les seves dades personals i bancaris i, en cas que els afectats siguin menors, discapacitats o pacients que hagin mort, serà el seu representant legal l'encarregat de sol·licitar-ho. En el document, que haurà de ser lliurat en el centre d'atenció primària de referència o en la unitat d'atenció al client de la regió sanitària corresponent, també s'avisa als usuaris que es comprovarà que estiguin al corrent de les seves obligacions tributàries i que no tinguin cap deute amb la Generalitat”.

 

Calella a 4 de setembre de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada