INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 3 de setembre del 2014


EL BOE PUBLICA EL REIAL DECRET QUE REGULA EL REGISTRE ESTATAL DE PROFESSIONALS SANITARIS





Aquest registre té la doble finalitat de facilitar l'adequada planificació de les necessitats de professionals sanitaris i coordinar les polítiques de recursos humans en el Sistema Nacional de Salut (SNS)

El Reial decret-Llei 16/2012 de mesures urgents per garantir la sostenibilitat del SNS incloïa entre aquestes mesures la creació d'aquest registre, com a forma de millorar la qualitat de l'assistència que reben els pacients, així com la seva seguretat, per mitjà de la publicació de la informació disponible sobre els seus professionals.

El registre contindrà 20 dades de cadascun dels professionals, públics i privats. Únicament estaran disponibles per als ciutadans les dades públiques: el nom, DNI, lloc a l'efecte de notificacions, titulació i suspensió o no de l'exercici professional. En els casos en què sigui pertinent, es podrà disposar a més de la dada de l'especialitat, situació professional, exercici professional, col·legiació i cobertura de responsabilitat civil.

El registre preveu la inclusió de al voltant d'un milió de professionals que exerceixen la seva activitat al territori espanyol, entre metges, infermers, veterinaris, farmacèutics, professionals de l'àrea sanitària de formació professional i altres contemplats en la disposició addicional setena de la Llei 33/2011 de Salut Pública. Voluntàriament, podran incorporar-se a aquest registre aquells professionals que no exerceixen en territori espanyol, però que compleixen amb els requisits de ser nacional d'un estat membre de la Unió Europea i no estar inhabilitat o suspès per a l'exercici professional.

Les dades a incorporar al registre no hauran de ser aportats pel professional, sinó que han de ser remesos per diferents organismes, com el Ministeri de Sanitat, el d'Educació, les conselleries de les Comunitats Autònomes, el INGESA, administracions locals, col·legis professionals, Jutjats i Tribunals ... El professional en qüestió podrà exercir el dret d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició, d'acord al que es disposa en l'article 17 d'aquest decret, referit a la protecció de dades.

A partir de l'entrada en vigor del Reial decret, el dia 15 d'agost, en un termini màxim de 6 mesos s'aprovarà l'ordre que determini el suport, format i altres característiques de la transferència de dades. A partir de l'entrada en vigor d'aquesta ordre els organismes obligats a aportar les dades disposaran de 9 mesos per fer-ho, de manera que 3 mesos més tard aquest Registre Estatal de Professionals Sanitaris ha d'estar operatiu.

Consulta el text del Reial decret en el document adjunt      

 

Calella a 3 de setembre de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada