INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimarts, 1 de setembre del 2015

DEFENSEM EL RESCAT DELS SERVEIS PÚBLICS PRIVATITZATS o EXTERNS


Reiterem la nostra aposta perquè les administracions recuperen la gestió directa dels serveis públics externs o privatitzats i que s'obri una negociació amb les organitzacions sindicals per preservar l'ocupació i les condicions laborals.
Saludem que, després de la constitució dels nous governs municipals i autonòmics, s'estigui obrint el debat sobre la volta a la gestió pública de serveis que mai van haver de ser privatitzats o externs, postura que aquesta organització sindical porta defensant des de fa molts anys.
Ja el passat 6 de juliol des de la Secretaria d'Acció Sindical s'emetia un comunicat en el qual es deixava clar que "defensem la tornada a la gestió pública dels serveis públics externs i la necessitat de preservar i mantenir l'estabilitat en l'ocupació i els drets laborals". Els dubtes que algunes declaracions puguin haver suggerit no té a veure amb el fons (el rescat de serveis públics per a la seva gestió directa per les administracions responsables dels mateixos) sinó amb el quins serveis es rescaten, com i quan.
Perquè, com en aquest mateix comunicat es ressaltava, "els processos de rescat de serveis públics per a la seva prestació a càrrec de les administracions, presenten certa complexitat jurídica en molts aspectes, i també en el que afecta a l'ocupació i les condicions de treball, que són el nostre objectiu principal".

Els objectius de CCOO són una millora en la qualitat, la intensitat, l'equitat i l'eficiència de la prestació d'aquests serveis públics, amb plenes garanties per a l'ocupació actualment existent en els mateixos, a la seva estabilitat i qualitat (que, en molts casos, ha de millorar) i amb ple respecte als requisits constitucionals d'accés a l'ocupació pública i a la seguretat jurídica.

És possible conjugar tots aquests aspectes, però això no depèn solament de la voluntat o de l'anunci de la voluntat política (amb ser això important): exigeix una anàlisi rigorosa de cada cas i una negociació que faci possible conjugar tots aquests aspectes.

Per tant, saludem la voluntat política expressada en diversos àmbits d'estudiar el rescat per a la gestió per les administracions dels serveis públics ara privatitzats o externs (voluntat que compartim i que impulsarem), però exigim que aquests processos siguin negociats amb caràcter previ per preservar l'ocupació i les condicions laborals.



Calella a 1 de setembre de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada