INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimarts, 5 de gener del 2016

EL PP FA NOVAMENT GAL·LA DEL SEU MENYSPREU PEL DIÀLEG SOCIAL



“Sembla que el PP no ha entès els resultats de les eleccions generals, en les quals la majoria de la societat va rebutjar les polítiques d'austeritat i retallades”, sobre la insuficient pujada del SMI anunciada pel Govern.



Rebutgem la pujada de solament un 1% del Salari Mínim Interprofessional que va aprovar el Consell de Ministres, “tant per la forma com pel fons”.
El PP ha fet gala del seu menyspreu pel diàleg social, ja que, segons va explicar, després de dues cartes enviades per CCOO i UGT que no van obtenir resposta, a les 11 de la nit del 23 de desembre, la vespra de la nit de Nadal, el Govern va informar de la seva decisió. “No hi ha hagut consulta ni negociació”, la qual cosa incompleix l'article 27 de l'Estatut dels Treballadors. “El PP segueix amb el seu costum de governar per decret”, una pràctica que “va ser castigada per l'electorat el 20 de desembre”.
Critiquem també que el Govern hagi fet oïdes sordes a la demanda sindical de pujar el SMI un 11% al gener de 2016, fins als 720 euros mensuals, i un altre 11% al gener de 2017, fins als 800 euros. “Amb l'escàs 1% que ha aprovat el Govern, el PP carrega una altra vegada contra els sectors més desfavorits” i renúncia al fet que el SMI sigui una eina contra la desigualtat i la pobresa. “La pujada no és solament insuficient - el SMI espanyol està per sobre dels de Portugal i Grècia, sinó que queda molt lluny de representar el 60% del salari mitjà net que marca la Carta Social Europea subscrita pel Govern”.


Calella a 5 de gener de 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada