INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dijous, 7 de gener del 2016

POBRESA  INFANTIL


El Departament de Salut admetia en la presentació del seu informe que el percentatge de població que es troba per sota el llindar de pobresa havia augmentat. Mentre que el 2009 aquesta xifra era del 18,4% al 2014 se situava al 20,9%. I remarcaven que el patró de la pobresa ha canviat durant la crisi, ja no són els majors de 64 anys els qui més la pateixen sinó que són els menors de 16 anys. Quines són però les conseqüències per la salut de la pobresa infantil?
Segons un informe elaborat per FEDAIA la pobresa infantil es tradueix en malnutrició i desnutrició, a causa de l’escassetat de dietes equilibrades per part de famílies vulnerables. Comporta també problemes de creixement i sobretot, alertaven des d’aquesta entitat, la pobresa infantil ha generat un augment dels problemes de salut mental. I assenyalaven que no només hi ha hagut un augment dels trastorns sinó que aquests s’han aguditzat encara més. La pobresa infantil es tradueix també en problemes de visió i amb una falta d’higiene bucodental per la dificultat d’accés a aquesta atenció per part d’algunes famílies, explicaven.

De fet, el  Síndic de Greuges de Catalunya en un informe sobre els drets dels infants fet públic al desembre d’aquest any, remarcava que “les condicions socioeconòmiques de les famílies tenen una clara influència en l’ús de les visites als especialistes, especialment, i amb relació als professionals més visitats entre la població infantil, l’odontòleg i l’oftalmòleg”.
El Síndic també denunciava que alguns menors esperen més de sis mesos, el termini màxim establert, per ser atesos per l’especialista o per ser operats. I recordava que agilitzar l’accés a les intervencions quirúrgiques o a les proves diagnòstiques és fonamental en el cas dels infants.
També alertava en el mateix informe de la saturació de la xarxa de salut mental i juvenil i de la manca d’adequació dels recursos a les necessitats dels infants i dels adolescents. En determinats centres de salut mental “hi ha llista d’espera per a l’exploració i el diagnòstic de l’Infant i el jove que afecta directament el seu estat de salut i benestar”, diu l’informe.


Calella a 7 de gener de 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada