INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 20 de gener del 2016

PRIORITATS PER REACTIVAR L’ECONOMIA MITJANÇANT EL TREBALL DIGNE i LA LLUITA CONTRA L’ATUR, LA POBRESA i LES DESIGUALTATS



Davant la presa de possessió del nou Govern de la Generalitat de Catalunya

Un cop constituït el nou Govern de la Generalitat, CCOO de Catalunya vol exposar les que aquest sindicat considera prioritats ineludibles per reactivar l’economia mitjançant el treball digne i la lluita contra l’atur, la pobresa i les desigualtats. Són aquestes:

Lluita contra l’atur, la pobresa i l’exclusió social

- Tramitació de la llei de creació de la renda garantida de ciutadania que està actualment bloquejada al Parlament de Catalunya. Aquesta és una prestació econòmica per a totes les persones sense ingressos.

- Desplegament de la llei del Sistema d’Ocupació i del SOC que inclou la concertació territorial. Evitar la privatització dels serveis bàsics del SOC i limitar el paper de les agències privades de col·locació.

- Dotar de més recursos humans i econòmics per dur a terme polítiques actives prioritzant les persones amb més dificultats per trobar feina.

- Desplegament de la Llei de formació professional de forma consensuada amb els agents socials, que inclou el model de formació dual, l’acreditació de competències professionals, el sistema d’informació i orientació i la integració efectiva de tota la formació i l’encaix amb el sistema d’ocupació.

- Establiment d’un pla de xoc per fer front a la pobresa en totes les seves formes (social, energètica, desnonaments...) i l’exclusió social.


Aposta pel treball digne i l’ocupació de qualitat

- Increment de la plantilla de la Inspecció de Treball fins arribar a complir les ràtios que marca l’Organització Internacional del Treball (OIT).

- Reforçar el paper de la Inspecció de Treball en la lluita contra el frau en la contractació amb actuacions d’inspecció que detectin les situacions de cessió il·legal de treballadors, falsos autònoms i els casos d’infracotització.

- Potenciació dels mecanismes de mediació i desplegament del Tribunal Laboral de Catalunya a l’àmbit de la funció pública.

- Actuacions específiques en relació amb la lluita contra la bretxa salarial, les discriminacions per raó de gènere i les violències masclistes.


Un nou model productiu i uns serveis públics de qualitat

- Impulsar un pacte nacional per  la indústria per a la transformació del teixit industrial català cap a un model innovador, sostenible, basat en la qualitat de l’ocupació i la producció de valor afegit.

- Impulsar transformacions en el sector turístic que afavoreixin la seva descentralització territorial i estacional i produeixin una millora dels serveis i de la qualitat de l’ocupació en el sector.

- Revertir les retallades i privatitzacions dels serveis públics i recuperar el poder adquisitiu dels sous dels empleats i empleades públiques per tornar a assegurar una atenció de qualitat i generar ocupació en sectors clau per al futur del país i el benestar de les persones.

- Avançar en un nou model de dependència universal i progressiu que garanteixi les necessitats de la població amb dignitat, qualitat i sense precaritzar les condicions laborals dels professionals.


Reduir la precarietat laboral en l’àmbit de les administracions públiques

- Que en tots els concursos públics dependents de la Generalitat es garanteixi: el compliment dels convenis del sector en la seva integritat; les garanties d’estabilitat en l’ocupació; la subrogació de les plantilles en les subcontractacions; el protocol de bones pràctiques en les contractacions públiques, i la responsabilitat social de les empreses licitadores.


Una fiscalitat a favor de la redistribució de la riquesa i la reducció de les desigualtats

- Recuperació plena de l’impost de successions i donacions.

- Reforçar els mecanismes de lluita contra el frau, l’evasió i l’elusió fiscal i l’economia submergida, amb més recursos humans i materials i endurint el règim sancionador per als defraudadors.


Apostar per la concertació i diàleg social

- Impulsar la construcció del marc català de relacions laborals reforçant el paper dels interlocutors socials, establint espais estables de concertació de les polítiques socioeconòmiques tant en l’àmbit de Catalunya com en el territorial.

- Reforçar les funcions del Consell de Relacions Laborals i avançar en la transformació en un organisme autònom.



Feu clic per veure també:





Calella a 20 de gener de 2016


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada