INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimarts, 19 de gener del 2016

ALERTEM QUE EL 2015 TANCA AMB UN INCREMENT DELS PREUS DELS BÉNS DE PRIMERA NECESITAT QUE PERJUDICA EL PODER ADQUISITIU DE LA GENT


Valoració de les dades de l'IPC de desembre del 2015

L'índex de preus al consum (IPC) del mes desembre a escala estatal s’ha situat en el 0%, en termes interanuals, per l’efecte del preu dels carburants i dels aliments.

La inflació subjacent, és a dir, l'estructural, que no té en compte ni els aliments no elaborats ni el preu dels carburants, es redueix una dècima i se situa en el 0,9%. 

L'IPC mensual respecte del mes anterior ha caigut fins al 0,3%, a causa de l’anticipació de la campanya de rebaixes d’hivern, que s’ha afegit a la reducció dels preus energètics.


A Catalunya, l'IPC interanual incrementa 3 dècimes fins al 0,3% per l’efecte del preu dels carburants com l’indicador estatal.

Els preus a la zona euro es mantenen en el 0,2% en termes interanuals i es redueix el diferencial respecte de l’IPC harmonitzat espanyol, que és del -0,1%.


CCOO considera que:

• La baixada del preu dels carburants no pot fer perdre de vista l’increment dels preus dels béns de primera necessitat i els efectes negatius que té sobre el poder adquisitiu de les persones.

• La inflació subjacent indica la recuperació dèbil de la demanda interna. El nivell de consum de la campanya no ha complert amb les expectatives generades, contradient el discurs que fa el Govern de l’Estat sobre la millora socioeconòmica.

• Tot i l’inici de recuperació salarial, el consum està sent motivat pel crèdit i no perquè el poder adquisitiu s’hagi restablert a nivells anteriors a la recessió. Per tant, no hi haurà recuperació econòmica fins que no hi hagi recuperació salarial.

• Les polítiques d’austeritat i les retallades de pensions i prestacions estan perjudicant el poder adquisitiu de les persones, en especial les que estan en situació de major vulnerabilitat.


CCOO reclama:

- La posada en marxa de forma urgent de la renda garantida de ciutadania per a qui no té recursos, i que està pendent d’aprovació pel Parlament de Catalunya.

- Increments salarials als convenis i augment progressiu del salari mínim interprofessional (SMI) fins assolir els 800 € el 2017, d’acord amb la carta social europea. 

- Derogació de la reforma de les prestacions d’atur, que n’ha restringit l’accés i n'ha retallat la quantia i la durada.

- Derogar la reforma de les pensions del Govern del PP, que limita la recuperació del poder adquisitiu de pensionistes i jubilats.

- Actuar contra la precarietat laboral, sempre injustificable, i sobretot ara quan els marges empresarials s’estan recuperant.

- Un canvi radical en la política fiscal perquè pagui més qui més guanya i es persegueixi el frau, l’evasió i l’elusió fiscal.

- Mesures de xoc per combatre la pobresa i l’exclusió social, en especial la situació de pobresa energètica.



Calella a 19 de gener de 2016


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada