INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimarts, 26 de gener del 2016

"ÉS URGENT DISPOSAR D’UN NOU GOVERN QUE RESPONGUI AL MISSATGE DE LA CIUTADANIA”




El secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, assenyala en el seu informe al Consell Confederal de CCOO, que les treballadores/és no estan ni per a la continuïtat de les mateixes polítiques altres 4 anys, ni per a un any perdut per la repetició de les eleccions



Les tasques del sindicat després del 20D

El secretari general de CCOO creu que les expectatives generades davant la cita electoral del 20D (eleccions històriques, segona transició, fi del bipartidisme) han quedat lluny de complir-se, encara que just és afirmar que els dos grans partits han rebut una severa garrotada amb la pèrdua de 5 milions de vots (3,6 milions el PP i 2,5 milions el PSOE). És una situació semblant a la qual es va donar amb el govern anterior, el de Zapatero, i per motius similars: després d'aconseguir 169 escons en les eleccions de 2008, el PSOE va perdre 4 milions de vots en 2011 perquè la ciutadania no li va perdonar el gir radical en la seva política econòmica i social a partir de maig de 2010, acatant el dictat de la troica. “Quan es fan polítiques contra la majoria, les urnes passen factura”, adverteix Toxo.
Per això, el secretari general de CCOO fa una crida a la responsabilitat de les forces polítiques a l'actual moment: “el país, la ciutadania, els treballadors no estan ni per a la continuïtat de les mateixes polítiques altres quatre anys, ni per a un any perdut per la repetició de les eleccions. És urgent disposar d'un nou govern que posi en pràctica el missatge dels ciutadans/as en les urnes”, diu Toxo.
“El sindicat és un actor rellevant, però ara la pilota està en la teulada de les formacions polítiques. No obstant això, el sindicat ha de preparar-se per operar en qualsevol dels escenaris possibles, sabent que una part de les prioritats depenen, per a la seva gestió, del que succeeixi en seu parlamentària”, precisa l'informe. L'estratègia del sindicat necessita que la legislatura s'iniciï amb un govern que activi un procés múltiple de negociació. Un govern que ha de ser sensible a la lluita contra la pobresa i la desigualtat; amb el qual poder abordar la lluita contra la pobresa laboral que té en el SMI una peça fonamental, sense la qual el paper de la negociació col·lectiva veurà minimitzats els seus efectes.
En conseqüència, assenyala l'informe, “recuperar la cultura del pacte a través del diàleg social exigeix preparar-se per a la mobilització social i democràtica si es pretén impedir aquest a fi de continuar amb la dinàmica de reformes i retallades del període anterior. Cal col·locar la recuperació dels drets i la qualitat de vida al centre de l'agenda pública de la propera legislatura i del nou govern”, resumeix Toxo.
Els riscos que amenacen la recuperació de l'economia, encara que l'escenari més probable és que el PIB creixi el 3% el proper any, no poden ser menyspreats. El primer és el feble creixement de la zona euro, que tenen a Alemanya al seu principal responsable, obstinada en la seva política d'austeritat per aconseguir un saldo extern positiu del 7% del PIB. “Es parla dels riscos del nacionalisme per a la idea d'Europa, però ningú o gairebé ningú vol caure en el compte del risc que comporta el neu nacionalisme alemany”…Necessitem, doncs, un creixement econòmic sòlid en l’Eurozona, que es converteixi al primer espai on cal actuar, perquè fa falta una mica més que política monetària.
La taxa de creixement a Espanya està amenaçada a més, perquè la recuperació és fràgil, precària, desigual, injusta i excloent, de manera que si no hi ha canvis en el model no serà sostenible en el temps. “Si la veritat és que el consum de les llars està creixent el 3,5% en taxa interanual, convertint-se en el motor principal de la recuperació, no és menys cert que aquesta situació conviu amb la d'un altre nombre no apreciable de llars en els quals el nivell de renda ha descendit notablement, perquè els increments salarials són baixos, les noves ocupacions molt precaris, les pensions amb prou feines augmenten el 0,25% i les prestacions a les persones aturades es redueixen mes a mes. És l'expressió gràfica del creixement de la desigualtat i la pobresa”.
En aquest sentit, fa falta incrementar la inversió pública, consensuar un pla de xoc per a l'ocupació, derogar la reforma laboral, reforçar la negociació col·lectiva i participar activament com a sindicat en el repartiment secundari de la renda, el que es produeix amb el paper redistributiu de l'Estat.
El sistema públic de pensions. Especialment crític es mostra l'informe amb la intervenció temerària del Govern en la Seguretat Social, no solament per l'ús del Fons de Reserva -eliminant la restricció d'utilització de solament el 3% dels seus recursos-, sinó sobretot per la seva política d'ocupació, posant en perill la seva pròpia viabilitat en el futur.
CCOO consolida i àmplia el seu triomf en les eleccions sindicals. Finalitzat el període de concentració electoral que es va obrir en l'últim trimestre de 2014 i va finalitzar el 31 de desembre de 2015, CCOO torna a ser el primer sindicat del país i àmplia el seu avantatge amb el segon sindicat a més de 8.300 primes i delegats. “És també, recorda Toxo, una victòria del sindicalisme confederal, que suma el 70% de la representació sindical”.


Calella a 26 de gener de 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada