INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimarts, 28 d’agost del 2012




CCOO CONSIDERA INSOSTENIBLE QUE MÉS DE LA MEITAT DELS JOVES ESTIGUI EN L’ATUR i SENSE PERSPECTIVES DE TROBAR OCUPACIÓ A CURT TERMINI

Reclamem un pla d'ocupació per a joves que atengui amb immediatesa a els qui passen a la desocupació, que garanteixi la provisió d'informació i orientació laborals i, sobretot, una formació adequada.
 
Les últimes dades de l'Enquesta de Població Activa llancen de nou pèssimes dades sobre la desocupació juvenil que, lluny de reduir-se, aconsegueix la cota històrica del 53.27% entre els menors de 25 anys.
El passat 29 de juliol, la Ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, anunciava la creació d'una Estratègia d'Ocupació i Emprenedora per a joves. Aquest pla, que el Govern es nega a negociar amb els agents socials en el marc del Diàleg Social, previsiblement apostarà per l'autoocupació com la pedra filosofal per a la creació de llocs de treball, fomentant el contracte de suport a emprenedors que apareix en l'última reforma laboral, i que suposa de facto l'acomiadament lliure del treballador/a en comptar amb un any de període de prova.
Considerem insostenible que més de la meitat dels joves a Espanya estigui en l'atur i sense perspectives de trobar una ocupació a curt termini. La reforma laboral aprovada pel Govern, així com la successiva onada de retallades socials, no fan més que congelar la inversió i l'activitat econòmica i destruir més ocupacions. La falta de crèdit està asfixiant l'economia de les famílies i de les Pimes i la imminent pujada de l'IVA deprimirà encara més el consum. En aquest sentit, l'aposta emprenedora per oferir alternatives a la població en atur arriba a ser insultant.
 
És necessari engegar un pla d'ocupació per a joves que atengui amb immediatesa a els qui passen a la desocupació, que garanteixi la provisió d'informació i orientació laborals i, sobretot, una formació adequada. És urgent un canvi en la política educativa, que aposti per l'educació pública i solucioni el fracàs i l'abandó escolar, que garanteixi més places en formació professional i no limiti l'accés a la universitat amb exàmens i taxes abusives. Així mateix, és necessari estimular el canvi cap a un altre model productiu que potenciï la indústria, la I+D+i (investigació, desenvolupament, innovació), una política energètica alternativa i la sostenibilitat mediambiental, de manera que es garanteixin nous nínxols d'ocupació per dotar d'un lloc de treball a tots aquells joves que no ho tenen, fins i tot malgrat comptar amb àmplia formació acadèmica.
 
El Govern està aplicant polítiques ineficaces que estan a més soscavant l'estat de benestar i acreixent les desigualtats socials. La joventut espanyola no està disposada a ser una víctima més d'aquest despropòsit i continuarà mobilitzant-se de forma massiva, com ja ho ha vingut fent, reivindicant el futur que se li denega.
Calella a 28 d’agost de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada