INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 29 d’agost del 2012


EL GOVERN COPEJA DE
 NOU A LA JUVENTUT


RETIRANT L’AJUDA DELS 400€ A ATURATS DE LLARGA DURADA QUE VISQUIN AMB ELS SEUS PARES

·      A això se sumen les retallades laborals, en emancipació, en educació i en sanitat.

·       Només hi ha una sortida: la mobilització sostinguda i creixent.

·       El 15 de setembre, protesta multitudinària a Madrid.


L'Executiu de MariaNO Rajoy continua amb la seva política de retallades i persisteix a dirigir-la contra un dels col·lectius més perjudicats per la crisi: la joventut. A la supressió de la Renda Bàsica d'Emancipació, a la pujada de taxes universitàries, a la reducció de beques i a l'atur, que afecta a una de cada dues persones menors de 25 anys, se suma ara la retirada de l'ajuda de 400 euros i del pla de requalificació professional per a molts d' els qui portaven més temps aturats.

El Consell de Ministres del divendres 24 d'agost va aprovar modificar les condicions de l' anomenat Pla PREPARA, vigent des de 2011 i que té per objecte dotar -durant un màxim de sis mesos i en contraprestació per acudir a cursos de formació per a l'ocupació- d'una renda mínima i d'orientació laboral als aturats de llarga durada que ja hagin esgotat totes les prestacions i subsidis.

Amb els canvis imposats pel Govern, les persones que visquin en la llar familiar i disposin, suposadament, d'un mínim matalàs econòmic quedaran excloses d'aquest programa. Concretament, per decidir qui perd els 400 euros se sumaran les rendes de la unitat familiar i el total es dividirà pel nombre de membres. Si el resultat està per sobre de 481 euros, no hi haurà ajuda.

Es tracta d'una mesura inacceptable que contribuirà a acabar definitivament amb les oportunitats de la joventut més copejada per la crisi, que ara no tindrà més opció que dependre absolutament dels ingressos familiars per sobreviure.


D'altra banda, considerem que el Govern torna a situar el focus de la culpa i del frau sobre els aturats, en obligar-los a "acreditar" que han estat buscant activament ocupació "durant un període mínim de trenta dies" perquè puguin acollir-se al Pla PREPARA. A més, no només els obliga a acceptar qualsevol "oferta d'ocupació" proposada per l'antic INEM, sinó també aquelles procedents d'agències privades de col·locació.


EL 15 DE SETEMBRE, GRAN MOBILITZACIÓ A MADRID
 
Aquestes modificacions legislatives, sumades als atacs ja perpetrats contra la joventut en matèria d'emancipació (supressió de la Renda Bàsica d'Emancipació), de sanitat (amb les dificultats afegides als majors de 26 anys que no hagin cotitzat a la Seguretat Social), d'educació (amb el brutal increment de taxes i la reducció de beques) i de mercat laboral (amb l'aprovació de l'acomiadament lliure durant el primer any recollida en el contracte d'emprenedors), ens situen en una situació de precarietat insuportable que només contempla una sortida: la mobilització sostinguda i creixent.

Per això, animem al conjunt de la joventut -estudiï, treballi o es trobi en l'atur- a mobilitzar-se el proper 15 de setembre per forçar al Govern al fet que sotmeti a referèndum les polítiques antisocials que està imposant contra la voluntat del poble i contra el propi programa electoral amb que el Partit Popular es va presentar a les eleccions.


Calella a 29 d’agost de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada