INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

divendres, 3 d’agost del 2012

Respecte el mes de juny es registren només 10 contractes indefinits més a Catalunya, el 99,5% del total de contractes és temporal

CCOO DE CATALUNYA ALERTA QUE LA DESACCELERACIÓ
DE LA REDUCCIÓ DE L’ATUR FA PREVEURE
MES PERSONES ATURADES A LA TARDOR


ATUR REGISTRAT CATALUNYA/ESPANYA

El mes de juliol de 2012 deixa una xifra de 614.792 persones registrades com aturades a les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya, el que significa un increment interanual del 7,7% (43.923 aturats i aturades registrats més que fa un any). En aquest mes de juliol l'atur català se situa per sota de la mitjana de l'Estat espanyol en 4,7 punts percentuals. Respecte el mes anterior s'ha donat una reducció de -784 persones aturades (-0,1% menys).


ATUR PER SECTORS D'ACTIVITAT I PROVÍNCIES

Un cop més, el sector que més ha incrementat l'atur és el sector serveis amb un increment interanual del 11,2% (38.039 persones aturades més). El sector de la indústria també ha augmentat l'atur en 3.653 persones i un 4% més respecte l'any anterior. Barcelona és la província que més incrementa interanualment l'atur en termes relatius, concretament ho ha fet en un 8,2%. Seguidament trobem Tarragona amb un 7,4%, Girona amb un 5,6% i Lleida amb un 5,1%.

ATUR PER SEXES

El mes de juliol, tant homes com dones augmenten en nombre de persones aturades. Les dones ho fan en un 8% i 22.295 dones aturades més respecte el juliol de 2011 i els homes en un 7,4% i 21.628 aturats més. Respecte el mes anterior, els homes presenten una reducció del -0,7% i les dones, un augment del 0,5%.

ATUR PERSONES IMMIGRANTS

Les persones immigrants representen el 20,4% dels nous aturats i aturades registrats a Catalunya al mes de juliol de 2012. L'atur registrat d'aquestes persones ha experimentat una reducció interanual del -1,2%, percentatge que es tradueix en -1.563 persones aturades menys.

CONTRACTACIÓ

La contractació total a Catalunya s'ha reduït en un -0,4% respecte l'any 2011 (-949 contractes menys que fa un any). La contractació temporal ha caigut en un -0,3%, dada que significa -591 contractes temporals menys, i la indefinida ho fan en un -1,7% (-358 contractes indefinits menys que fa un any). Si ens fixem en els resultats respecte el mes anterior, la contractació total presenta una augment del 9,6% (19.252 contractes més). En aquest cas, la modalitat temporal augmenta en un 10,7% (19.242 contractes temporals més) i, la indefinida ho fa en un 0,1% (10 contractes indefinits més). A l'Estat espanyol la contractació total ha incrementat en un 5,3% respecte el mes anterior.

PRESTACIONS


El mes de juny es va tancar amb 416.096 persones aturades a Catalunya que rebien una prestació per atur. D'aquestes persones beneficiàries, el 54,1% percebia una prestació contributiva, el 40,1% rebia el subsidi i un 5,8% la Renda Activa d'Inserció. Si ens fixem en els increments interanuals, cal destacar, el la reducció del nombre de persones beneficiàries de prestació contributiva (-0,4%), la disminució del subsidi (-0,9%) i l'augment accentuat de la Renda Activa d'Inserció (60,1%). Respecte el mes anterior, el nombre de persones beneficiàries de prestacions s'ha reduït en un -1,8%.




En aquest escenari, CCOO de Catalunya:

  • Reiterem que la reforma laboral no ha contribuït a acabar amb la dualitat del mercat laboral, que segueix penalitzant dones i joves ni a generar ocupació (ni tan sols de caràcter estacional) sinó que fa augmentar els ERO, sobretot sense acord, abarateix i facilita l'acomiadament i precaritza, encara més, les condicions de treball.

  • Denunciem que les polítiques d'ajustament estan fracassant i les retallades només generen major desprotecció social i la desaparició de drets laborals i socials.

  • Exigim mesures contra el risc de fractura social que es pot generar per la pèrdua de protecció per atur. El mes d'agost finalitza l'ajut PREPARA, sense que el Govern central encara hagi manifestat la seva voluntat de renovar-lo, substituir-lo per altra mesura o eliminar-lo. Les prestacions i subsidis es van reduint progressivament i l'increment de l'IVA, previst pel setembre, no faran més que empitjorar les condicions de vida de les persones amb major vulnerabilitat social.

  • Ens mobilitzem contra les darreres mesures que eliminen, de facto, prestacions com la RAI o el subsidi per atur de majors de 45 anys, redueixen la quantia de la prestació contributiva per atur, limiten els drets respecte el FOGASA o incrementen un impost sobre el consum que, retraurà l'economia i tindrà el major impacte sobre les rendes baixes.

Feu clic per veure les declaracions de Cristina Faciaben, secretària de Socioeconomia de CCOO de Catalunya, efectuades el dijous 2 d'agost de 2012.



Calella, 3 d'agost de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada