INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

divendres, 17 d’agost del 2012


CCOO DE CATALUNYA DENUNCIA QUE LES MESURES

DEL GOVERN DE REPAGAMENT DELS MEDICAMENTS

FAN DISPARAR LA INFLACIÓ INTERANUAL


L‘Índex de Preus de Consum (IPC) del mes de juliol a nivell de l’Estat s’incrementa 3 dècimes fins el 2’2% de taxa interanual, degut principalment a l’impacte de les mesures del Govern de copagament dels medicaments.

La inflació subjacent, és a dir, l’estructural, que no té en compte ni els aliments no elaborats ni el preu dels carburants, també s’incrementa una dècima fins el 1,4%, reflectint també el preu dels medicaments. Aquest indicador reflecteix el preu dels aliments i dels serveis bàsics i per tant l’augment perjudica especialment a les persones que tenen sous, pensions i rendes baixes.

A Catalunya, l’indicador de l’IPC s’incrementa en 4 dècimes fins el 2,6% per l’impacte de la mesura de l’euro per recepta. Aquest fet fa augmentar de nou el diferencial amb la inflació estatal, que perjudica les persones amb menys recursos per fer front a les seves necessitats bàsiques i afecta negativament la competitivitat de les empreses.

La inflació de la zona euro continua en un 2,4%, escurçant-se el diferencial amb l’IPC espanyol, el que pot tenir efectes negatius per a les empreses exportadores.

El manteniment de la inflació en un context de recessió econòmica perjudica especialment a les persones que tenen més dificultats econòmiques (aturats, pensionistes i treballadors amb salaris baixos). En aquest sentit, la pujada de l’IVA i l’increment de tarifes de serveis bàsics i el preu dels medicaments posen al límit la situació de moltes persones, empobreixen una part de la població i són inútils per incrementar la competitivitat del país.

En aquest escenari, CCOO de Catalunya:

·       Denuncia les mesures del Govern del PP de repagament dels medicaments, d’augmentar l’IVA i de retallar prestacions perquè comportaran més pobresa i desigualtat i ens allunyen de la recuperació de l’economia.

·        Rebutja la mesura de l’euro per recepta aprovat pel Govern de CiU que fa augmentar els preus a Catalunya respecte dels de l’Estat.

·        Reclama al Govern una política de regulació i control de preus, sobretot dels que afecten als serveis bàsics, per garantir que la inflació no afecti en negatiu a la recuperació de l’economia i continuï perjudicant les persones amb menys recursos.



Calella a 17 d’agost de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada