INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dijous, 9 d’agost del 2012


CCOO i UGT EXIGEIXEN QUE EL GOVERN PRORROGUI L’AJUDA DE  400 EUROS ALS ATURATS SENSE CAP PRESTACIÓ O SUBSIDE



El secretari de Comunicació de CCOO, Fernando Lezcano, va manifestar ahir que és "totalment indispensable" que es prorrogui el Pla Prepara - l'ajuda de 420 euros mensuals a aturats de llarga durada sense cap ingrés i inscrits en programes de formació, vigent fins al 15 d'agost -, doncs en cas contrari es confirmaria que "el Govern ha perdut tota sensibilitat social amb els més febles" i fa amb aquests “el que no és capaç de fer amb els poderosos d'aquest país".
En declaracions a la premsa, després de la reunió que ha mantingut, juntament amb el responsable d'Internacional d'UGT, amb la portaveu parlamentària socialista, Soraya Rodríguez, Fernando Lezcano ha assenyalat que si el Govern decideix no prorrogar aquesta ajuda, els sindicats intensificaran la campanya per reforçar la concentració prevista per al proper 15 de setembre.
Estem parlant de 400 euros i 112.000 persones que cada mes demanen l'ajuda”.

El pla Prepara, que a més de l'ajuda econòmica de 400 euros està pensat com un programa de requalificació professional, per facilitar la reinserció laboral dels aturats, està en vigor fins al 15 d'aquest mes, després que el 15 de febrer el Ministeri d'Ocupació decidís prorrogar-ho sis mesos més. En aquell moment, la ministra Báñez va estimar en 300 milions d'euros el cost de la pròrroga, 50 milions d'euros mensuals
Igualment es va calcular en unes 125.000 les persones que es beneficiarien del mateix durant aquest mig any. Encara que no hi ha dades oficials, les organitzacions sindicals estimen que més de 500.000 aturats s'han acollit al mateix des que va entrar en vigor, al febrer del 2011.
El pla Prepara va substituir al conegut com Prodi (Programa Temporal de Protecció per Desocupació i Inserció), que va arrencar a l'agost del 2009 amb una durada inicial de sis mesos i 426 euros mensuals d'ajuda.
La recrudescència de la crisi i l’increment de l'atur va fer que el Govern aprovés dues pròrrogues, al febrer i agost del 2010, mentre que al febrer del 2011 es va substituir pel pla Prepara. El Prodi es va tancar amb 852.249 beneficiaris, dels quals gairebé la meitat van trobar ocupació abans de finalitzar-ho, i el seu cost global va ser d'1.635 milions d'euros.

Calella a 9 d’agost de 2012


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada