INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dilluns, 13 d’agost del 2012


 “LES RECOMANACIONS DEL BCE, A MÉS D’INJUSTES, EMPITJOREN LA SITUACIÓ


Sostenir-la i no esmenar-la. El Banc Central Europeu, després de "aplaudir" la reforma laboral espanyola, ha tornat a reclamar a Espanya una nova volta de rosca: per reduir l'atur ha d'endurir les seves normatives laborals i rebaixar més els salaris i les indemnitzacions per acomiadament. El BCE sembla, o més aviat prefereix, ignorar que la realitat desmenteix la bondat d'aquestes solucions i que les seves receptes no fan més que empitjorar la situació: Des de l'aprovació de la reforma laboral i de mesures com la reducció de sous, la desocupació no ha fet sinó créixer al nostre país, amb una taxa d'atur que ja supera el 24%.

El BCE ho té clar: sostenir-la i no esmenar-la. El BCE recomana insistir i aprofundir en les polítiques d'austeritat i retallades que no només s'han revelat un complet fracàs, sinó que a més tenen altíssims costos socials, i són responsables de l'empobriment de milions de persones, de l’increment de la desigualtat social i de xifres altíssimes de desocupació.

Insistir com fa el BCE en les receptes d'austeritat i pèrdues de drets de la població treballadora, implica ensopegar una altra vegada en la mateixa pedra i seguir en un cercle viciós que agreuja i aprofundeix la recessió econòmica. "Les recomanacions del BCE ens condueixen al desastre", recordem que en el període d'un any el nombre de persones aturades s'ha incrementat en 507.713.

La situació és "molt alarmant" i, efectivament, són necessàries "polítiques valentes, per utilitzar una expressió del propi BCE, però que vagin justament en sentit contrari al marcat per l'entitat presidida per l'italià Mario *Draghi.

En aquest sentit, advoquem per reforçar la presència de l'Estat en l'economia, per una reforma fiscal, aprofitar les caixes nacionalitzades per a la recuperació del crèdit i del consum i així recuperar les vendes i l'activitat especialment de la petita i mitja empresa, que concentra al nostre país la major part de l'ocupació. "Baixar sous i, de fet, les pensions, retallar les prestacions als aturats o abaratir l'acomiadament no semblen les mesures més adequades per reforçar la confiança dels ciutadans i que s'animi l'activitat econòmica".



Calella a 13 d’agost de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada