INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

divendres, 16 d’agost del 2013


CCOO REBUTJA LA PROPOSTA DE LA COMISSIÓ EUROPEA i DEL FMI DE BAIXAR ELS SALARIS


"S'ha produït un descens acusat dels salaris, fins a situar-se en nivells per sota dels de 2008"


La mesura és inacceptable, tant per la seva incapacitat per contribuir a la sortida de la crisi, com pel sofriment que causa a les persones. Per al sindicat, proposades com aquesta no només han estat ineficaços per sortir de la crisi sinó que l'han perllongat


Les pressions perquè es rebaixin els salaris s'empitjoren: el vicepresident econòmic de la Comissió Europea, Oliver Rehn, s'ha sumat a la reclamació realitzada en aquest sentit pel Fondo Monetari Internacional, al que no li sembla suficient que sous i salaris hagin sofert una acusada reducció en els últims anys, fins a situar-se per sota dels nivells de 2008.

Segons el FMI, i està d'acord el comissari europeu, els treballadors i treballadores espanyoles haurien de sofrir una retallada d'un 10% en els seus salaris; a canvi d'això, els empresaris haurien de comprometre's a augmentar l'ocupació amb un genèric “significativament”. Referent a això, CCOO recorda que els empresaris han incomplí l’acorda’t en l'II Acord per a l'Ocupació i la Negociació Col·lectiva, ja que mentre els seus beneficis han pujat, els salaris han disminuït sense que això s'hagi traduït en creació d'ocupació. A més, es tracta segons el parer de Fernando Lezcano, responsable d'Organització i Comunicació de CCOO, d'una fórmula ineficaç per sortir de la crisi, i que hauria de substituir-se per una altra d'estimular l'activitat econòmica, la qual cosa requereix pujades salarials de treballadors en actiu i dels pensionistes que estimulin el consum.

Segons recorda, per la seva banda, Ana Herranz, secretària confederal de Dona i Igualtat de CCOO, sous i salaris se situen en 2012 per sota del nivell de 2011 i en un nivell similar al de 2010. Si a més tenim en compte la pujada d'impostos i de preus en productes bàsics i en serveis públics en aquests anys, el lleuger descens nominal es transforma en un descens més acusat en termes reals. Una vegada descomptada la inflació i els costos laborals de 2012, sous i salaris se situarien en termes reals per sota dels de l'any 2008.

Com a resultat de l'ajust salarial i de l'ocupació, la participació dels assalariats en la renda nacional ha anat perdent pes des de 2008, quan representava el 54%, fins al 49,1% en el primer trimestre de 2013. Aquesta pèrdua de participació en el repartiment de la riquesa ha significat el transvasament de 66.081 milions d'euros dels assalariats als empresaris i autònoms des de l'inici de la crisi, la qual cosa ha permès alleujar el seu endeutament, actuant els treballadors a manera de banquers indirectes. "Això sí, mitjançant un préstec que no reporta interessos, ni dóna drets sobre la gestió de l'empresa, ni ha de retornar-se", remarca Ana Herranz.


Calella a 16 d’agost de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada