INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimarts, 13 d’agost del 2013



EL GOVERN ENDUREIX LA REFORMA LABORAL QUE NOMÉS HA SERVIT PER DESTRUIR OCUPACIÓ


El Govern, amb l'excusa que és necessari "fer ajustos menors", ha donat una "nova i profunda volta de rosca" a la reforma laboral de 2012, segons ha denunciat la secretaria confederal d'Acció Sindical de CCOO. Amb les "millores tècniques" introduïdes "els empresaris, i especialment les multinacionals estrangeres, tindran més fàcils els acomiadaments col·lectius", adverteix.

La reforma laboral, que la ministra d'Ocupació va qualificar de “impecable” en fer balanç del seu primer any de funcionament, ha estat endurida en l'últim Consell de Ministres. Els canvis aprovats per decret llei el divendres 2 d'agost –“de manera poc democràtica, al marge del diàleg social”–, responen exclusivament a les demandes dels assessors empresarials i satisfan amb celeritat els desitjos del Fons Monetari Internacional: “Reforça el poder empresarial, aprofundint el desequilibri en les relacions laborals que la reforma va impulsar, per facilitar els acomiadaments”, denuncia el responsable de CCOO.

Para CCOO, el decret llei facilita i contempla l'acomiadament com la primera opció enfront d'altres alternativa; ho fa a través de dues vies complementàries: la decisió empresarial prevaldrà sobre la pròpia autoritat administrativa i sobre la tutela judicial dels acomiadaments, en restringir els casos de nul·litat dels ERE que suposen la reincorporació de la plantilla als seus llocs de treball, i limita la representació i el control sindical de les decisions empresarials.

Dins de les facilitats que el nou decret atorga als empresaris, destaca que les empreses multinacionals obtenen una millora, si cap, addicional. No hauran de presentar comptes consolidats del grup per demostrar la pertinència de l'acomiadament col·lectiu, excepte en el cas que la societat principal tingui el seu domicili a Espanya.

Segons el parer de CCOO, amb la reforma de la reforma el Govern celebra el “èxit d'una reforma laboral que s'ha saldat amb 633.500 llocs de treball destruïts des de la seva aplicació, empitjorant encara més els seus continguts; reforçant el poder als empresaris, la qual cosa provocarà més acomiadaments i atur, i donant un nou cop al diàleg social, davant el que “reiterem el nostre rebuig i ferma decisió de no parar fins a aconseguir la reversió de la reforma laboral”.

Calella a 13 d’agost de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada