INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

divendres, 2 d’agost del 2013



RAJOY DEDICA LA SEVA COMPAREIXENÇA A PRESUMIR D’UNA HIPOTÈTICA MILLORA DE LA SITUACIÓ ECONÒMICA i A ATARCAR A L’OPOSICIÓ



Negacions, moltes; explicacions, poques. Així podria resumir-se la compareixença de Rajoy davant el Congrés dels Diputats per parlar del cas Bárcenas. Un discurs en el qual el President, lluny de l'objecte de la compareixença, s'ha defensat atacant a tots i presumint d'una millora econòmica que la realitat desmenteix.

D'alguna manera, la compareixença de Rajoy, tardana i forçada pel descontentament social, no ha decebut. Com era previsible, s'ha amagat després d'una més suposada que real millora de l'economia per diluir l'objecte de la compareixença parlamentària: oferir respostes clares i creïbles a les acusacions de corrupció.

Malgrat afirmar que “no acudia a parlar de la situació econòmica”, aquesta va ocupar el nucli central del discurs. Rajoy va oferir un reguitzell de dades macroeconòmiques per demostrar que la situació de l'economia, encara que no és bona, millora. Uns nombres que, segons va afirmar, mostren el que va qualificar de “indicis encoratjadors” de recuperació. Aquesta espècie de nova versió dels “brots verds” que va sustentar, entre uns altres, en les dades de la EPA publicada el 25 de juliol, no obstant això són desmentits, segons el parer de CCOO, per la realitat de 6 milions de persones en atur, una molt baixa taxa d'ocupació, dos milions de llars sense cap ingrés, 57% d'atur juvenil, 26% d'índex de pobresa i una creixent amenaça d'exclusió social per a milions de persones.

Rajoy a més de presumir dels assoliments del seu Govern, poc menys que es va erigir en l'únic defensor dels interessos del país i va acusar a l'oposició de causar un dany irreparable a la imatge d'Espanya davant els mercats pel fet de donar crèdit a les acusacions de l'ex tresorer del PP, Luís Barcenas. Criticar-li és anar contra Espanya i la democràcia, oposar-se és desestabilitzar, ha vingut a dir en una intervenció que va acabar com va començar, acusant a l'oposició de desestabilitzar per “interessos personals i partidistes”.

Després d'una fase de callar i després esquivar el “cas Bárcenas”, Rajoy va admetre en la seva intervenció el seu error per confiar en un “presumpte innocent” -“Em vaig equivocar. Ho sento. Em vaig equivocar a mantenir la confiança en una persona que ara sabem que no ho mereixia”, va dir-, assegurant que les acusacions de finançament irregular són falses, si bé va reconèixer el cobrament de sobresous per part dels dirigents del PP, alguna cosa que va tractar de justificar afirmant que era una pràctica comuna. Però res més, sense més explicacions, la qual cosa sens dubte deixa més interrogants que certituds sobre la seva actuació i el funcionament del partit.

És per això que, en opinió de CCOO, la compareixença de Rajoy lluny de servir per explicar amb detall l' anomenat cas Bárcenas, s'ha convertit en un relat de rondalla sobre la recuperació econòmica i en una espècie de procés a l'oposició que no fa si no reiterar la necessitat de trencar al més aviat possible amb el fort descrèdit de les institucions democràtiques i l'exercici de la política, accelerant les propostes de regeneració de la democràcia i aprovant una ambiciosa llei de transparència.

 

Calella a 2 d’agost de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada