INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimarts, 20 d’agost del 2013


DENUNCIEM QUE EL MANTENIMENT DELS MARGES EMPRESARIALS FA QUE LA BAIXADA DE SALARIS NO TINGUI EFECTES SOBRE ELS PREUS



La reducció de l'IPC és conjuntural degut al menor preu dels medicaments


L'Índex de Preus de Consum (IPC) del mes de juliol de 2013 a nivell de l'Estat es redueix 3 dècimes fins el 1'8% de taxa interanual, com a conseqüència de l'eliminació del copagament sanitari que afectava el preu dels medicaments.

La inflació subjacent, és a dir, l'estructural, que no té en compte ni els aliments no elaborats ni el preu dels carburants, se situa en el 1,7%. Aquest indicador, que reflecteix el preu dels aliments i dels serveis bàsics, en l'actual context recessiu, continua essent massa elevat i perjudica especialment a les persones que tenen sous, pensions i rendes baixes i al seu poder adquisitiu per fer front a les necessitats més bàsiques.

A Catalunya, l'IPC es redueix 5 dècimes fins al 2,1%, i continua existint distància amb l'indicador estatal degut, de nou, a les elevades taxes de l'ensenyament superior i al pes de l'ensenyament concertat, que a Catalunya és molt superior al conjunt de l'Estat, i al sector sanitari. Aquest diferencial d'inflació agreuja la situació de les persones assalariades, pensionistes, aturades i afecta negativament la competitivitat de les empreses catalanes.

La inflació de la zona euro es manté en l'1,6%, amb un diferencial de 3 dècimes amb la taxa estatal comparable (IPCA) i d'un punt amb la inflació a Catalunya. De nou el diferencial d'IPC afecta en negatiu el poder adquisitiu dels treballadors i treballadores i la competitivitat de les empreses exportadores.

El manteniment elevat de la inflació subjacent perjudica especialment a les persones que tenen més dificultats econòmiques (aturats, pensionistes i treballadors amb salaris baixos). En aquest sentit, reivindiquem la creació d'una Renda Garantida de Ciutadania perquè qui no té recursos pugui fer front a les seves necessitats bàsiques i no caigui en la pobresa i l'exclusió social. Altrament, ens oposem a la congelació de les pensions i continuem reivindicant la revalorització de les pensions d'acord amb l'IPC per evitar la pèrdua de renda dels pensionistes.

La reducció salarial del 2012 d'un 0'7% a nivell de l'Estat i un 0'3% a Catalunya, no es veu reflectida en l’índex de preus per la falta de control dels marges empresarials i els efectes de d’imposició indirecta com l'IVA. Els salaris no eren ni són la causa de la inflació però sí que en pateixen els efectes amb la pèrdua del poder adquisitiu, fet que afecta negativament al consum i a la possible recuperació econòmica. Per això cal que el Govern deixi d'actuar a favor dels lobbys empresarials que són generadors dels increments de preus i faci una política de control de preus públics i privats i dels marges empresarials.

Calella  a 20 d’agost de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada