INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 21 d’agost del 2013


REBUTJEM L’APOSTA DE LA CEOE PER VOLER FER AL MÀXIM,  PRECARIA LES CONDICIONS DE LA CONTRACTACIÓ



Considerem inacceptable la proposta del president de la patronal d'equiparar els contractes indefinits als temporals, i rebutgem que Rosell ratlli de "privilegis" els drets dels treballadors i treballadores.

La CEOE s'ha tirat a la muntanya. Així sembla deduir-se de les declaracions del president de la CEOE, Juan Rosell, en les quals ha advocat per retirar als contractes indefinits "alguns dels seus privilegis" i incrementar els de els temporals, en el que suposa una aposta decidida per la precarietat: equiparar els contractes indefinits als temporals, amb la consegüent devaluació salarial i de les condicions laborals, així com abaratir el cost de l'acomiadament.

L'objectiu de la seva proposta, o pot ser que ocurrència fruit de les calors d'agost, segons explica Rosell, és donar lloc a un mercat laboral sense diferències entre indefinits i temporals, la qual cosa traduït significa apostar simple i planament per reduir drets i fer al màxim, precària les condicions laborals de manera que finalment els únics contractes existents siguin els temporals a la “carta”. Aquesta és l'única lectura possible de les seves paraules quan afirma que seria “fantàstic” que els empresaris poguessin contractar per dies, hores, mesos o anys...

Segons el nostre parer, aquesta aposta per la precarietat en la contractació, i en aquest sentit, per endurir la reforma laboral del Govern, i així mateix per reforçar el poder empresarial està en la mateixa línia d'altres propostes de la CEOE, com la que l'empresari pugui unilateralment convertir un contracte de temps complet en un a temps parcial, que igualment hem rebutjat.

En aquest sentit, no passa inadvertit que el president de la patronal confongui drets dels treballadors i treballadores amb “privilegis”, com si fossin favors que es donen i es lleven a voluntat de l'empresari, que tindria capacitat il·limitada per contractar i imposar condicions de treball al seu antull en funció dels seus interessos.


Calella a 21 d’agost de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada