INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

divendres, 23 d’agost del 2013



ELS ATURATS REBREN 2.000 MILIONS D’EUROS MENYS EN PRESTACIONS CONTRIBUTIVES


"El Govern ha realitzat fortes retallades que afecten tant als mínims que es perceben com al nombre de persones que es beneficien de la prestació".



L'elevació de la cotització del 4,7% a una banda que oscil·la entre el 5,3 i el 14,8% i la retallada de la prestació del 60 al 50% de la quantia entre els mesos 7 i 24, i provoquen que una prestació mitjana d'1.200 euros tingui una disminució del 15,4%

Para CCOO, el sistema de protecció per desocupació no és ni just – les quanties que es perceben no estan d'acord amb la cobertura de necessitats mínima – ni eficient – deixa fora d'ell a la major part de les persones sense ocupació; solament una de cada tres persones en atur percep una prestació -.  Malgrat això "el Govern ha realitzat fortes retallades que afecten tant als mínims que es perceben com al nombre de persones que es beneficien de la prestació".

La promesa de no retallar prestacions que va realitzar Rajoy en la campanya electoral li va durar sis mesos, el temps que va necessitar per aprovar una de les majors agressions al sistema de protecció per desocupació. Aquesta agressió es tradueix a reduir la despesa per aturat i mes en un 30%.

Denunciem que el Govern va decidir transferir el pagament de 400 milions d'euros de cotitzacions que anteriorment es feia càrrec el SEPE als aturats que cobren la prestació contributiva. Amb això eleva la cotització des del 4,7% que cotitza el conjunt dels treballadors i treballadores, a una banda que oscil·la entre el 5,3 i el 14,8% de la prestació percebuda. Igualment, retalla del 60 al 50% la quantia de la prestació contributiva entre els mesos 7 i 24. Tots dos retallades provoquen que una prestació mitjana, d'un salari entorn d'1.200 euros, tingui una reducció del 15,4%.

"aquestes dues mesures suposen que les persones en atur percebin prop de 2.000 milions d'euros menys en prestacions contributives". No oblidem que la primera retallada que va tenir el subsidi de desocupació va ser la no actualització del IPREM en els últims quatre anys. Des de finals de 2009 no s'actualitza el que suposa un minvament del 8,2% en relació amb el cost de la vida, solament en aquest període.

D'altra banda, el Govern va decidir també que cada mes, 200 mil famílies amb ingressos inferiors al 64% del salari mínim per cada membre, cobressin de mitjana 268 euros en lloc de 426, per estalviar una mica més de 385 milions d'euros a l'any. Per a això va tornar a utilitzar el percentatge de temps parcial que tingués l'últim contracte a fi d'ajustar la quantia del subsidi.


Calella a 23 d’agost de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada