INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dilluns, 12 d’agost del 2013



MODIFICACIONS A LA PROTECCIÓ DELS TREBALLADORS A TEMPS PARCIAL i FIXES DISCONTINUS



Document de la Secretaria de Socioeconomia de CCOO de Catalunya

El Govern central ha aprovat unes modificacions introduïdes pel Reial Decret-Llei 11/2013, de 2 d'agost, de protecció dels treballadors a temps parcial i altres mesures urgents en l’ordre econòmic i social. La Secretaria de Socioeconomia de CCOO de Catalunya ha elaborat un document explicatiu de la nova situació.



CCOO i UGT consideren inconstitucional el Reial decret 11/13 que modifica els procediments d'acomiadament col·lectiu i de suspensió de contractes i reducció de jornada

Tots dos sindicats demanaran a la Sala social del Tribunal Suprem que interposi qüestió d'inconstitucionalitat contra el mateix per violació dels Art. 14 i 28 de la Constitució espanyola i, igualment, es dirigiran a la Defensora del Poble perquè present davant el Tribunal Constitucional un recurs d'inconstitucionalitat.

El 3 d'agost es va publicar el Reial decret Llei 11/13, de 2 d'agost, per a la protecció dels treballadors a temps parcial i altres mesures urgents en l'ordre econòmic i social. Novament, en el que suposa una constant de l'actual Govern, s'acudeix al Reial decret Llei per legislar en matèria laboral, amb clar menyspreu a la separació de poders, al·legant raons molt discutibles d'urgència i necessitat, que podrien afectar a la seva constitucionalitat; i ometent així mateix la consulta prèvia en aspectes rellevants del mateix que afecten a matèria laboral en contraposició amb la consulta sí efectuada en el cas de la protecció social del contracte a temps parcial.

A més, i cedint a les pressions de grups d'empreses multinacionals, introdueix una important modificació en el Reglament dels procediments d'acomiadament col·lectiu i de suspensió de contractes i reducció de jornada (RD 1483/2012), amb un clar perjudici per als treballadors de les empreses domiciliades a Espanya pertanyents a grups multinacionals, en suprimir l'obligació de lliurar a la representació dels treballadors i a l'autoritat laboral la documentació que afecta a totes les empreses, sigui el que sigui el domicili de l'empresa dominant. A partir d'ara, gràcies a aquesta última reforma laboral que aprova el RDL, no hi haurà tal obligació quan la societat dominant no tingui el seu domicili a Espanya, amb el que, segons el parer d'UGT i CCOO, aquesta previsió incorre en seriosos dubtes de constitucionalitat en establir un diferent tracte davant la llei, la qual cosa aquesta expressament prohibit per l'Art. 14 de la nostra Constitució.

D'altra banda, el RDL modifica les previsions legals clàssiques sobre el nomenament de les comissions negociadores en representació dels treballadors, substituint el criteri de la representativitat sindical pel de el nombre de treballadors dels centres afectats, la qual cosa pot comportar que els representants no sindicals desplacin als sindicals en la negociació de les mesures de flexibilitat tant internes com a externes, amb possible violació del dret de llibertat sindical (Art. 28.1 de la Constitució).

Per tot això, CCOO i UGT demanaran a la Sala social del Tribunal Suprem, en ocasió de la formalització de la demanda que s'està preparant en l'actualitat per ambdues organitzacions contra Reglament dels procediments d'acomiadament col·lectiu i de suspensió de contractes i reducció de jornada (RD 1483/2012), modificat per l'esmentat RDL 11/2013, que interposi una qüestió d'inconstitucionalitat contra el mateix per violació dels Art. 14 i 28 de la Constitució espanyola.

Igualment, UGT i CCOO es dirigiran a la Defensora del Poble perquè present davant el Tribunal Constitucional un recurs d'inconstitucionalitat contra el RDL basat en les causes abans referides.


Calella a 12 d’abril de 2013











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada