INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dijous, 2 de gener del 2014


LA CONGELACIÓ DEL SMI i LA PUJADA DE LA TARIFA ELÈCTRICA, A MÉS D’INJUSTES, SUPOSEN UN GREU ERROR QUE VA A RETARDAR LA RECUPERACIÓ ECONÒMICA



La Secretaria confederal d'Acció Sindical de CCOO denuncia que aquestes mesures afecten especialment a les persones més vulnerables de la societat, a les quals empobreix encara més, i que unides a les diferents retallades que estan reduint la capacitat de compra de la majoria de la població, van a impedir la imprescindible recuperació del consum, motor de l'economia espanyola.



Para CCOO, aquestes mesures adoptades pel Consell de Ministres constitueixen una nova confirmació de els qui són els que estan pagant realment la crisi, mentre que els suposats brots verds, si és que arriben, beneficiaran únicament a la minoria més adinerada. Així, la desigualtat social continua creixent de forma imparable.

CCOO rebutja tallantment la referida congelació en 645 euros mensuals del Salari Mínim per 2014, un dels més baixos de la UE, que acaba d'aprovar el Consell de Ministres, ja que no fa més que agreujar un camí iniciat pel govern de Rajoy des que el PP va guanyar les eleccions: primer la congelació en 2012 i després el raquític increment del 2013. En els tres primers anys de la legislatura el SMI va a pujar tan sol el 0,6%, un autèntic atac contra els salaris dels quals menys guanyen i un missatge de devaluació salarial per tots els altres.

La comparació d'aquest mínim increment amb el de la inflació mesurada a través de l'IPC posa en crua evidència l'enorme pèrdua de poder adquisitiu dels quals menys cobren: des de gener de 2011 fins a novembre de 2013 l'IPC acumula una pujada del 6,3%, per la qual cosa SMI ja porta perdut un 5,7% del seu valor que pot arribar a més del 7% si es té en compte la previsió d'inflació per 2014.

I no solament els perceptors del SMI, perquè en aquests tres anys els pensionistes, els empleats públics, els assalariats amb convenis col·lectius i els perceptors de prestacions de desocupació han vist les seves retribucions pràcticament congelades en el millor dels casos i reduïdes en el pitjor.

Quant a la pujada aprovada de la tarifa elèctrica per al trimestre proper, a la qual s'uniran nous increments al llarg de l'any, CCOO considera que estem davant un nou pegat del Govern, que no s'atreveix a reformar en profunditat el Sistema Elèctric per acabar amb els privilegis de les grans companyies elèctriques i amb un sistema de subhastes en mans d'especuladors financers. Reforma que considerem que hauria d'incorporar un operador públic que controli aquest suposat mercat i posi aquest Sistema Elèctric al servei de les famílies i les empreses i no a l'inrevés com ve succeint des de la denominada liberalització de finals dels anys 90 del passat segle.

En opinió de CCOO, mentre no s'escometi aquesta reforma estructural, no es podrà posar fre a l'escalada del preu de l'electricitat, en el qual a diferència del SMI, sí estem al capdavant d'Europa, la qual cosa seguirà afectant de manera especial als col·lectius més vulnerables amb l'increment de les famílies en situació de pobresa energètica, i, d'altra banda, a les empreses amb major consum elèctric, augmentant el risc de deslocalització o tancament amb el corresponent impacte negatiu en l'ocupació.

En el quadre de l'evolució del SMI es pot observar que les menors pujades experimentades van en paral·lel a decisions unilaterals del Govern al marge del diàleg social.


Calella a 2 de gener de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada