INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 12 de març del 2014


CCOO i UGT DENUNCIEN AL GOVERN DAVANT LA OIT



• La congelació del SMI para 2014, sense cap tipus de negociació, vulnera el Conveni 131 de la OIT, ratificat per Espanya



El secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, ha acusat al comissari europeu Olli Rehn, qui havia demanat més moderació salarial a Espanya, d'actuar més en funció de la seva ideologia i adscripció política que del seu càrrec en la Comissió europea. En roda de premsa a la seu de l'Organització Internacional del Treball (OIT) a Madrid, on CCOO i UGT van presentar el passat 6 de març, una reclamació davant aquest organisme contra el Govern per vulneració de drets relacionats amb el Salari Mínim, Toxo "ha reclamat pujades salarials per justícia social i amb la finalitat d'impulsar el consum i l'economia".

Toxo ha considerat sospitós – “Quina casualitat”, ha dit - que s'hagi retirat a Espanya de "la trucada llesta negra i que s'hagi col·locat a Itàlia i a França". Al comissari Rehn no li agraden els governs que s'allunya de la seva ideologia, va afirmar Toxo del comissari Rehn, a qui ha demanat que digui en públic el que admet en privat, és a dir, que "el procés de devaluació salarial ha anat massa lluny”.


Queixa davant la OIT, 25 anys després


CCOO y UGT van presentar una reclamación ante la Organización Internacional del Trabajo (OIT) en la que denuncian al Gobierno por vulnerar el convenio 131 de esa organización internacional referido a la fijación del Salario Mínimo Interprofesional (SMI). Para los sindicatos, el Gobierno no ha respetado los requisitos mínimos que marca el convenio de la OIT al no haber existido una consulta seria y exhaustiva. En este sentido, el secretario general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, calificó de “burdo” el proceso ya que el Gobierno comunicó su decisión con apenas doce horas de antelación. “No ha habido diálogo”, subrayó.

El secretari general de CCOO ha recordat que cal remuntar-se a 25 anys enrere per trobar una reclamació com la d'avui davant la OIT, i que llavors, com esperen es faci ara, es va donar la raó als sindicats.

Toxo ha posat l'accent que el Salari Mínim Interprofessional ha baixat en els últims anys, com també el salari mitjà. “El SMI ha baixat 1,5 punts des de l'any 2000, del 41,8% al 40,5%, aproximadament, però si es té en compte que els salaris s'estan devaluant a Espanya, el nivell de pèrdua del SMI és encara més consistent”. Per això, reclamat una millora de la capacitat adquisitiva de les persones, imprescindible, en la seva opinió, per impulsar l'activitat econòmica i la creació d'ocupació.


Calella a 12 de març de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada