INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dilluns, 17 de març del 2014


REUNIONS DEL COMITÈ D’EMPRESA DE L’HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA PEL FUTUR DEL SEM




El comitè d'empresa de l'Hospital de Calella esta fent diferents reunions per abordar, entre d'altres, la possible supressió de la figura del metge assistencial de l'ambulància del SEM. Una mesura que l'equip de la base de Calella va conèixer arran d'una reunió, a mitjans de febrer, amb el cap territorial del SEM de Girona i que els ha portat a mobilitzar-se, primerament a través d'Internet i les xarxes socials, per a reclamar que es mantingui la base funcional i no operi, únicament, amb personal d'infermeria. Un extrem que l'alcaldessa de Calella va explicar a Ràdio Calella que se li havia negat des de la delegació de Salut de Girona i des de la direcció del SEM, traslladant a l'opinió pública que se li havia comunicat que simplement s'està fent un estudi tècnic global. Metges i infermeres, que tenen vinculació laboral amb la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, entenen la posició de l'alcaldessa Montserrat Candini i esperen ara una resposta dels responsables del servei per aclarir la situació.
Aquest tema s’ha tractat al Comitè d'Empresa de l'Hospital Sant Jaume de Calella, CAP Calella i ABS Malgrat - Palafolls. des d’on s’han efectuat el següent comunicat: 

 “Davant del fet que el SEM pugui fer una reestructuració del servei que ofereix a l’àrea de l’ Alt Maresme i Selva Marítima, que implicaria la desaparició del metge a la base  de Calella  i per tant un retrocés als nivells d’assistència que s’oferiria als anys 90, el comitè de l’ hospital de Calella- CAP Calella i ABS Malgrat – Palafolls, manifesta la seva frontal oposició a aquest fet i exposa que farà tot allò que calgui davant de les diferents instàncies corresponents per  a que aquesta mesura no es porti a terme”.
La Dra Marina Saavedra, metge assistencial de la unitat, en declaracions efectuades a Radio Calella, manté que en la reunió amb el cap territorial del SEM de Girona, el doctor Jaume Heredia, el passat mes de febrer, se'ls va comunicar que la proposta de supressió del metge de les ambulàncies estava presa. Va ser una reunió formal en la que el cap territorial del SEM ens va informar, tot i que no se'ns va donar res per escrit. Els treballadors entenem la postura de l'alcaldessa de Calella, que ha fet el que li tocava i, evidentment, ha de creure's l'explicació que li han donat; però a nosaltres ens consta que no estem parlant d'un estudi sinó d'una planificació per a tot el territori català que comportarà la supressió dels metges de les unitats medicalitzades, va declara la doctora Marina Saavedra.

Recordarem que el  SEM de l'Hospital Sant Jaume de Calella va ser, junt amb el de l'Hospital de Bellvitge, la primera unitat d'emergències prehospitalàries de Catalunya.


Calella a 17 de març de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada