INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dijous, 13 de març del 2014


L’ECONOMIA ESPANYOLA NECESSITA QUE AUGMENTIN ELS SALARIS PER IMPULSAR EL CREIXEMENT i REDUIR LA DESIGUALTAT


L’ increment dels salaris és l' ingredient que li falta a l'economia espanyola per fer créixer la demanda. A més, la proposta de la CEOE de moderació salarial per als propers anys posa de manifest la seva negativa al fet que els treballadors participin de la riquesa generada en les empreses.

L'economia espanyola després de l'ajust operat per la crisi és avui molt productiva pel costat de l'oferta. No obstant això, CCOO considera que es troba falta d'estímuls que la facin créixer pel costat de la demanda. L'impuls de la despesa pública està condicionat pel procés de consolidació fiscal. La política monetària del BCE està sent incapaç de recuperar el flux de crèdit a les empreses i d'acabar amb la fragmentació regional en el cost del finançament a empreses i famílies. El sector exterior no té dimensió suficient per treure al conjunt de l'economia de la crisi i la seva millora es filtra poc a la resta de la societat, doncs les seves activitats són poc intensives en ocupació.

En paral·lel, augmenten els nivells de desigualtat de la societat espanyola fos i dins del mercat de treball. L'atur, que afecta a sis milions de persones, s'ha convertit en una situació cada vegada més permanent. S'ha duplicat el nombre de llars on no entra cap ingrés laboral (salari, prestació, subsidi o pensió). Cada vegada més persones cauen per sota de la línia de pobresa i s'amplia la diferència entre el 10% més ric i el 10% més pobre. Al mercat de treball se segueix destruint ocupació i el poc que es crea és precari. La devaluació salarial afecta més a les persones amb remuneracions més baixes, obrint-se la bretxa salarial.

Ara que les millores en la productivitat ja no s'expliquen per la destrucció d'ocupació, l'augment dels salaris és, en opinió de CCOO, l'ingredient que li falta a l'economia espanyola per impulsar la demanda i el creixement econòmic, i per retallar l'elevada desigualtat. Les previsions de moderació salarial per als propers anys fetes per CEOE mostren les intencions de la patronal. Ara que ja no poden treure més beneficis de les bombolles volen obtenir-los amb més desigualtat i impedint que els treballadors participin de la riquesa que generen en les empreses.

Calella a 13 de març de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada