INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 19 de març del 2014


CCOO INICIA LA PRESENTACIÓ DE LA SEVA PROPOSTA DE REFORMA FISCAL ALS GRUPS PARLAMENTARIS



      La proposta de CCOO suposa una reforma estructural de llarg termini amb l'objectiu de garantir la sostenibilitat de l'Estat de Benestar i acabar amb la desigualtat al nostre país.



       Roda de premsa de presentació de la proposta
                              de reforma fiscal
Les mesures plantejades per CCOO possibiliten augmentar, progressivament, la recaptació en un 3% del PIB sense necessitat de pujar els tipus dels impostos, sobre la base de lluitar contra el frau, evitar l'evasió fiscal limitant les escletxes legals que existeixen avui i apropant els tipus efectius als nominals.

El passat 13 de març van començar les trobades de CCOO amb els Grups parlamentaris per presentar-los la seva proposta de reforma fiscal. La primera reunió se celebra aquest matí amb el Grup Parlamentari Socialista, i la delegació de CCOO està encapçalada per Carlos Bravo i José Campos, secretaris de Protecció Social i Participació Institucional.

La proposta de reforma fiscal elaborada per CCOO té com a objectiu dur a terme una reforma estructural en el llarg termini i de permanència en el temps, amb l'objectiu d'assegurar la sostenibilitat dels serveis i instruments de protecció social que conformen l'Estat de Benestar (sanitat, educació, pensions, desocupació, dependència, serveis socials,…). No obstant això, les mesures de CCOO també proposen intervenir en l'actual conjuntura de crisi, ajudant a els qui estan sofrint amb major rigor les conseqüències de la desocupació, la caiguda de salaris i la congelació de les pensions, amb mesures com la rebaixa de l'IVA de productes bàsics per a les famílies (aliments, electricitat, gas, calefacció,…) el que reduirà el preu dels mateixos.

“El sistema tributari del nostre país”, ha assenyalat Carlos Bravo, “mostra importants dèficits que fan que els nostres impostos estiguin distribuïts de forma injusta, recaptin proporcionalment menys que els que ho fan els països de la UE, i això, a més, posa en perill la sostenibilitat dels serveis i prestacions de l'Estat de Benestar”. En aquest sentit, en la reunió s'ha destacat que el sistema tributari espanyol recapta fins a un 8,1% del PIB menys que el que ho fan la mitjana dels països de l'eurozona, la qual cosa demostra que l'eficàcia del nostre sistema és manifestament millorable.

La lluita contra el frau i l’evasió fiscal es configura com un dels principals elements en la reforma proposada per CCOO, si ben no l'únic. “El frau i l'evasió fiscal expliquen una part del problema, però no tot” explica Bravo, “hi ha països com Itàlia que reconeixen un nivell d'economia submergida més alt que el nostre, i no obstant això recapten diversos punts del PIB més que nosaltres. El que demostra que aquí, a més del frau, tenim un problema estructural en com estan dissenyats i com recaptem els impostos”. Per això CCOO planteja una reforma estructural del nostre sistema tributari sobre la base d'un repartiment equitatiu i just de les càrregues, tenint en compte el nivell de renda i riquesa dels ciutadans i les empreses.


Calella a 19 de març de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada