INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dijous, 6 de març del 2014



“Ara a retallar
li dic participar … ”





Participació no és privatització, senyor Boi Ruiz

Marta Riba, diputada del Grup Parlamentari d'ICV, planteja a Boi Ruiz aquestes preguntes sobre la Jornada de Participació en Salut convocada pel Departament de l’interfecte demà 7 de març , en La Pedrera del Passeig de Gràcia:

1.   Quina feina ha fet la Secretaria de Participació Social i Local en Salut des que va ser creada per decret el 22 de gener de 2013?
2.   Quines vies s’han engegat per a complir amb la línia d’actuació 8 del Pla de Salut: “Millora en el govern i en la participació en el sistema” ?
3.   Quantes reunions amb plataformes d’usuaris i de defensa de la salut pública, generals o territorials, ha mantingut la Secretaria de Participació Social i Local des que va ser creada? Quan? Amb qui?
4.   Quantes reunions amb administracions locals ha mantingut la Secretaria de Participació Social i Local des que va ser creada? Quan? Amb qui?
5.   En què consisteix el nou procés participatiu engegat i quines fases i dinàmiques de treball es preveuen?

6.  Com se’n farà el balanç?
7.   Amb quins criteris s’han elegit els ponents de les taules rodones de la I Jornada sobre Participació en Salut prevista per al dia 7 de març?
8.   En quins aspectes es considera que Joaquim Nadal, Pilar Rahola o Joan M.Roig són referents per a debatre sobre participació territorial en salut?
9.   En quins aspectes es considera que Ernest Benach o Toni Aira són referents en participació social en salut?
10.   A qui s’ha convidat a participar en aquesta jornada? Per quines vies?
11.Com es té previst organitzar les següents jornades? Quins objectius i format tindran?

El mateix grup ha demanat també la compareixença de Boi Ruiz perquè expliqui l'acord d'unificar en un sol ens públic de gestió els centres sanitaris de dependència pública de Lleida de la qual parla Albano Dante, director de cafèambllet, en eldiario.es, i en l'edició de Lleida de La Vanguardia recull la denúncia d'UGT: UGT denuncia que el Govern vol provatitzar la sanitat pública catalana            
És molt bona iniciativa que la diputada per Lleida, Sara Vilà, es reuneixi amb la Junta de Personal dels hospitals lleidatans per recollir l'opinió dels treballadors i treballadores d'aquests centres i de les persones usuàries. Però la mesura és un autèntic atemptat a tota la ciutadania. En primer lloc de Lleida, i després, de tota Catalunya. Perquè no cal dubtar, ja des d'ara i coneixent als quals serveix de debò Boi Ruiz, que es tracta d'un pas més, desvergonyit, poc transparent i gens respectuós amb el poble de Catalunya i el seu dret a la salut. Un pas que si no es deté caldrà portar als Jutjats, sumat a tantes malifetes com es cometen contra el nostre dret a decidir el nostre futur, i perquè permet que els interessos privats segueixin impulsant en el seu únic interès un procés de privatització i desmantellament de la sanitat pública catalana que volen irreversible.

I mentrestant, Boi Ruiz i els seus amics es munten el seu propi Carnestoltes en La Pedrera!


Sembla ser que finalment:


S'HA SUSPÈS AQUESTA JORNADA,
AIXÍ QUE NO PODREM DONAR LA “BENVINGUDA” A BOI …

El Departament de Salut de la Generalitat ha hagut de suspendre unes jornades sobre participació previstes per a aquest divendres a l'auditori de la Pedrera. En l'acte anaven a parlar ponents com l'exconseller socialista Joaquim Nadal, l'expresident del Parlament, Ernest Benach (ERC), i la periodista Pilar Rahola, entre uns altres. La polèmica que s'ha generat per l'acte en ser considerat escassament representatiu i obert —el rebuig a les xarxes socials ha estat evident i diverses entitats havien convocat una protesta— i les preguntes parlamentàries presentades per ICV han motivat la suspensió de l'esdeveniment, segons Salut. La celebració de la trobada queda pendent que Salut fixi una nova data.
Calella a 6 de març de 2014


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada