INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimarts, 4 de març del 2014


"LA TARIFA PLANA EN COTITZACIONS A LA SEGURETAT SOCIAL NO CREARÀ OCUPACIÓ”




      La mesura que proposa el Govern suposarà una reducció d'ingressos de la Seguretat Social, avui en dèficit

      La rebaixa de cotitzacions també tindrà un impacte negatiu sobre la revaloració de les pensions


Reclamem al Govern que financi amb recursos pressupostaris les polítiques de foment de l'ocupació, de manera que no sigui la Seguretat Social, treballadors i pensionistes, els qui les acabin finançant.

La mesura anunciada pel President del Govern per engegar una reducció de cotitzacions en les noves contractacions que suposin un increment de plantilla de les empreses, mitjançant una tarifa plana de 100 euros, suposarà un minvament d'ingressos al sistema de Seguretat Social.

Aquesta mesura suposarà en els primers dos anys de cada contracte una pèrdua mitjana de recaptació de 7.359 euros per a la Seguretat Social, per la qual cosa l'Estat hauria de garantir l'ingrés d'aquesta quantitat mitjançant recursos addicionals perquè no siguin els treballadors i els pensionistes els qui la financin a través d'una reducció de la protecció social que reben. Les polítiques actives d'ocupació, que considerem necessàries, han de finançar-se a càrrec dels pressupostos generals de l'estat.

Critiquem que el Govern renunciï a afrontar el veritable repte del sistema de Seguretat Social, la millora dels seus ingressos, de manera que es garanteixi plenament la sostenibilitat de les prestacions que ofereix actualment.

En aquest sentit, recordem que el sistema de Seguretat Social necessita ingressos addicionals per mantenir el nivell de les actuals pensions, ja que segons els propis càlculs del govern tancarà l'any 2014 amb un dèficit de l'1,1% del PIB (uns 12.000 milions d'euros)

Enfront d'això, el Govern refusa constantment les propostes fetes en aquest sentit per CCOO, i prefereix en el seu lloc proposar mesures que es finançaran exclusivament a costa d'augmentar el dèficit en la Seguretat Social que ens ha portat a haver d'utilitzar el Fondo de Reserva de forma creixent tots els anys des de 2011 i amenaça amb un consum anticipat del mateix.

Finalment, la rebaixa de cotitzacions també tindrà un impacte negatiu sobre la revaloració de les pensions, ja que la nova fórmula per calcular-la té en compte el nivell d'ingressos del sistema de seguretat social.


Calella a 4 de març de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada