INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimarts, 20 de gener del 2015


DESESTIMADA PER LAUDE ARBITRAL LA INAPLICACIÓ DE CONVENI SOL·LICITADA PER LHOSPITAL SOCIOSANITARI DE LLORET DE MAR


Pertany a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva



El dimarts 13 de gener de 2015 s’ha emès laude arbitral desestimatori de la pretensió d’inaplicació de conveni sol·licitada per l’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar, que pertany a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

La pretensió d’inaplicació va ser presentada al comitè d’empresa (íntegrament de CCOO) el passat mes d’agost i va iniciar el seu període de negociació (15 dies segons article 41 de l’Estatut dels Treballadors) entre les parts a inicis del mes de setembre. Una vegada finalitzat el període de negociació sense arribar a un acord, la Direcció de l’empresa va demanar l’arbitratge obligatori contemplat a l’article 82.3 de l’Estatut dels Treballadors.

Una vegada designat àrbitre per la Comissió Executiva de Convenis Col·lectius del Consell de Relacions Laborals de Catalunya (òrgan autonòmic que decideix en els processos d’inaplicacions que finalitzen sense acord) i valorades les al·legacions presentades per CCOO, el mateix ha emès laude arbitral desestimatori de la pretensió empresarial.

Les al•legacions presentades per CCOO demanaven la desestimació bàsicament per dos motius:

·        Per suposar l’aplicació de rebaixes salarials ja meritades, encara que no s’hagin percebut, la qual cosa és contraria i vulneraria l’article 9.3 de la Constitució espanyola que regula expressament la irretroactivitat de les disposicions sancionadores no favorable o restrictives de drets.

·        Que el conveni que es pretenia inaplicar (I Conveni de Centres Sociasanitaris de Catalunya) ja contemplava en la seva signatura (novembre de 2013) les noves tarifes que pagaria el Servei Català de la Salut i per tant els nous salaris que es pagarien als treballadors del sector i per tant no es pot al·legar com causa la variació de tarifes del Servei Català de la Salut ni modificacions de les condicions econòmiques, perquè aquestes eren conegudes pel Consorci en signar el conveni.

L’àrbitre recull plenament les al·legacions de CCOO per considerar les pretensions empresarials no ajustades a dret i, per tant, desestima la inaplicació sol·licitada.

Aquesta és la tercera sol·licitud d’arbitratge per no arribar a acord en una inaplicació de conveni, de les que una es va retirar una vegada presentada a la Comissió Executiva de Convenis Col·lectius del Consell de Relacions Laborals de Catalunya i les altres dues van quedar desestimades, donant la raó a la representació legal dels treballadors. 

Calella a 20 de gener de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada