INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 7 de gener del 2015



2014: L’ANY EN EL QUAL EL GOVERN DECRETA EL FINAL DE LA CRISI AMB 5,5 MILIONS D’ATURATS i MÉS DESIGUALTAT SOCIAL




La Comissió Executiva Confederal de CCOO ha fet pública una declaració en la qual considera una temeritat i una frivolitat del Govern, solament atribuïble a l'any electoral que ens espera en 2015, decretar el final de la crisi econòmica en un país amb 5,5 milions de persones en atur i una creixent desigualtat social. "2014 ha estat, en opinió de CCOO, un any de tímida millora d'alguns indicadors macroeconòmics - es partia d'una situació difícilment empitjorat - però sense que aquesta millora aconsegueixi a la immensa majoria de la societat, que segueix atrapada per una insuportable taxa d'atur i una creixent desigualtat.

L'any que ara arriba a la seva fi ha estat, en bona part, un any perdut per a l'impuls d'una altra política orientada a activar l'economia i l'ocupació, mitjançant l'augment de la inversió pública i la consolidació i millora dels sistemes de protecció social. Així ho confirma el projecte de PGE2015. Tot això en el marc d'una profunda regressió provocada per la reforma laboral, que el Govern ha consolidat al llarg de 2014, i que ha aprofundit els desequilibris de poder contractual ens els empresaris i les treballadores i treballadors.

D'altra banda, CCOO creu que l'any 2014 ha eixamplat la bretxa de la desigualtat social, amb una política de contractació i de salaris, precària i molt insuficient, una política d'habitatge que segueix marginant a importants sectors socials, una nova deterioració dels serveis públics i les polítiques socials, una nova pèrdua de poder adquisitiu de les pensions, una perillosa i inacceptable realitat en la qual 750.000 llars tenen a tots els seus membres en l'atur, i un creixement escandalós de l'exclusió social i la pobresa. “Som el país de la Unió Europea on més ha augmentat la desigualtat”, denuncia CCOO.

D'altra banda, hem de recordar que l'ocupació creada més que nova ocupació és “repartiment del treball existent”, que la cobertura a la desocupació està per sota del 50% -ara alleujada amb l'acord signat per Govern, patronal i sindicats per a l'activació de l'ocupació i l'ajuda a les persones en atur de llarga durada- i que la reforma fiscal anunciada per l'executiu no passa de ser un simple pegat, que aprofundeix la desigualtat, redueix la capacitat d'obtenir ingressos per part de l'Estat i segueix beneficiant a les rendes més altes.

Finalment, la Comissió Executiva de CCOO, no vol passar per alt la forta deriva autoritària de les polítiques de seguretat ciutadana amb l'anomenada “llei Mordassa”, la reculada dels drets democràtics amb un augment de la repressió a les llibertats públiques i sindicals (300 sindicalistes pendents de processos penals i administratius) i la voluntat de la dreta governant de convertir el conflicte social en un conflicte d'ordre públic.


Calella a 7 de gener de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada