INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dilluns, 26 de gener del 2015

LA VIDA TENIA UN PREU
(i, SI NO POTS PAGAR-HO,

ESTAS MORT)




·        Les farmacèutiques són l'última gran estafa de la crisi. El passat any els seus inversors són els que més diners han guanyat gràcies a l'especulació i la usura

·        La hepatitis C és el millor exemple de com les farmacèutiques treuen la sang als malalts amb l'agulla dels Governs

·        Un laboratori, controlat per bancs i fons, imposa preus demencials que els Estats accepten perquè la banca mana

Aquesta crisi ha confirmat que la nostra vida no val gens pels d'a dalt, si bé li posen preu per fer negoci. Aquesta estafa ens ha ensenyat com uns pocs s'han fet més multimilionaris a costa de la resta. Hem vist com bancs, companyies financeres i grans empreses s'enriquien mentre ens empobríem tots. Ara, gràcies a un informe d'intermón Oxfam també ens assabentem que els milionaris que inverteixen en farmacèutiques han guanyat més diners que ningú en l'últim any. En aquesta estafa, tots han sortit beneficiats. Encara que ens ho hagin d'arrencar del cos.

Han enxampat un bon *cacho els laboratoris i els seus inversors. En un sol any, el nombre de súper  milionaris relacionats amb les farmacèutiques ha crescut de 66 a 90 i la seva riquesa ha augmentat gairebé en un 50%. La raó és simple: el sector ha estat el que més ha invertit en lobbies de pressió; per cert, molt més que el que ha donat per a la recerca sobre l'ébola, segons el mateix informe. Es gasten més diners a aconseguir avantatges, subvencions i privilegis que a salvar vides. Si gasten tant en politiques és perquè saben que a canvi guanyen moltíssim més.

El cas de la hepatitis C és el millor exemple de com les farmacèutiques ens treuen la sang amb l'agulla del Govern. El passat dia 19 de gener l'Organització Mèdica Col·legial espanyola denunciava el preu abusiu al que la multinacional Gilead vol vendre'ns la seva cura, comercialitzada amb el nom de Sovaldi. El tractament complet costa més de 71.000 euros per pacient a Estats Units; a França, 41.000 euros; i a Espanya, el Govern ha pactat un preu de 25.000. Per a què intentar salvar el fetge, millor donar-li-ho.

Si estiguéssim a Egipte, pagaríem solament 900 euros i a Índia, 600, però no podem comprar-li-ho perquè la multinacional té el monopoli al nostre país i gran part del primer món. Primer món en crueltat, extorsió, usura i especulació. Saben quant costa produir realment el medicament? Segons la Universitat de Liverpool, solament 85 euros!! I la gent morint. Un crim més de l'economia de mercat. És la màfia, És la màfia, la “farmafia” si se'm permet la paraula. Han posat preu al teu cap i, si no pagues, estrenyen el gallet.

Índia s'ha enfrontat a aquestes pràctiques mafioses i ha liberalitzat la patent perquè es pugui vendre com a genèric. És el lògic, la qual cosa ha de fer l'Estat, la qual cosa és humà. Però aquí el Govern no ho farà perquè Gilead aquesta gestionada per Capital Group, accionista principal de Bankia, BBVA o Banc Santander. Tampoc la Unió Europea ha mogut un dit. Ara s'entén per què gasten tants diners a fer lobby. Farmacèutiques, bancs, Governs, estan tots en l'all, i això que són vampirs.


No acaba aquí l'entramat. Com va publicar eldiario.es, els cinc experts del comitè designats per Sanitat per decidir com es distribuirà el medicament tenen relacions o han rebut diners de les grans corporacions farmacèutiques Janssen, Pfizer i la mateixa Gilead. Ho tenen tot lligat i ben lligat perquè no se'ls escapi un euro i no puguem escapar. Milers de persones han mort, moltes infectades en la Sanitat pública, però el Govern els nega l'ajuda als supervivents. Com han fet amb els desnonats. La banca sempre guanya i tu perds. Fins i tot la vida.

La teva vida té un preu i, si no pots pagar-ho, estàs mort.




Calella a 26 de gener de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada