INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dijous, 4 de juny del 2015

ALERTEM QUE TOTA LA NOVA OCUPACIÓ ÉS TEMPORAL


Menys contractes indefinits i continua la caiguda en picat de les prestacions i els subsidis per atur

El total de contractes registrats el mes de maig, 228.588, és una xifra elevada per l'excessiva temporalitat. El 88,7% d'aquests contractes són temporals. És destacable que augmenti la temporalitat en un mes no marcat per l'estacionalitat com és maig. A més, el ritme de contractació és insuficient per a donar resposta als 532.000 aturats registrats. El repartiment del treball es fa evident i mostra la manca de causalitat de gran part de la contractació temporal al nostre país.

Augmenten les desigualtats entre homes i dones al mercat de treball. Creix la proporció de dones a l’atur, que al principi de la crisi era menor que la dels homes, i la reducció del nombre d’aturats és més del doble que la de dones, el que alenteix la recuperació de l'ocupació de les dones.

Continua caient el nombre de beneficiaris de prestacions i subsidis per atur. El motiu no és només la reducció de l'atur, sinó sobretot l'atur de llarga durada. Calen alternatives urgents a la desprotecció creixent de les persones aturades.

Davant aquest escenari, CCOO de Catalunya:

·        Reitera que no s’ha de parlar de recuperació econòmica mentre es mantingui un ritme insuficient de contractació i la lenta reducció de l’atur.

·        Exigeix la implantació d’una Renda Garantida de Ciutadania que asseguri els mínims vitals d’aquelles persones aturades de llarga durada que han esgotat la protecció per atur i de qui perd la feina i no té dret a prestacions ni subsidis

·        Alerta sobre el repartiment del treball que provoca l’excessiva temporalitat i la decreixent durada dels contractes i que només té un reflex positiu estadísticament, però no per al mercat de treball.



Calella a 4 de juny de 2015












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada