INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimarts, 23 de juny del 2015

ERC PERMET QUE BOI RUIZ CONTINUÍ AMB ELS SEUS PROJECTES MÉS POLÈMICS



Republicans i CiU pacten tota les resolucions que s'han aprovat en el ple de salut

Si el ple monogràfic de Salut que es va celebrar el dimecres en el Parlament va destacar per la falta de consens polític quant al model sanitari català i l'absència de debat en els temes més controvertits de la gestió del conseller Boi Ruiz (el cas Innova, el projecte VISC+ de venda de dades sanitàries o el fallit consorci sanitari de Lleida), les propostes de resolució que es van votar ahir després del monogràfic no van resoldre molt més. ERC va tornar a salvar al Govern de CiU i a recolzar les polítiques de *Boi Ruiz en pactar amb els nacionalistes totes les propostes de resolució, que van tirar endavant en sumar majoria en la Càmera.

CiU i ERC van donar llum verda amb el seu pacte a les 16 propostes que van presentar. L'oposició, excepte PPC i la diputada no adscrita Marina Geli, que van ser alternant el semblar segons el cas, van votar en bloc en contra de totes les resolucions en considerar que eren proposicions “inconcrets, que no canvien gens”.

L'acord entre el grup de CiU i els seus socis externs va permetre treure endavant una de les propostes clau per al Departament de Salut, que és una llei pròpia de contractació de serveis a les persones (com els concursos per gestionar un centre d'atenció primària). La normativa europea sobre contractació pública va canviar en 2014 i el Govern central està adequant la legislació a la nova ordre però, els contractes de serveis a les persones depenen de competències cedides a les comunitats i correspon a cada autonomia adaptar aquesta part de la normativa. La nova llei catalana permetria vetar l'entrada d'ens privats a aquests concursos o donar via lliure a empreses amb ànim de lucre per accedir a aquestes licitacions. Salut es va posicionar a favor d'un model mixt, però la decisió dependrà del Parlament.

CiU i ERC també van pactar modificar els estatuts del nou consorci de l'hospital Clínic i vetar l'entrada d'ens privats a la titularitat del centre. Aquesta era una de les demandes dels sectors socials més opositors al nou ens. No obstant això, la proposta no fa esment a un altre dels articles de les bases, també controvertits, en els quals es permet cedir serveis a altres hospitals a través d'aliances estratègiques entre centres, per exemple.


Les propostes també recullen decisions a les quals ja s'havia compromès Boi Ruiz en nombroses ocasions, com augmentar el garbellat de càncer de còlon a tota la població o tenir un registre de tumors pediàtrics.

Dotar de major autonomia de gestió als centres, una de les màximes del conseller dels seus inicis, també es contempla en les proposicions, encara que sense concretar què implicarà, en la pràctica, aquesta autonomia. Altres resolucions, en canvi, es limiten a crear grups d'experts per analitzar, per exemple, la injuriada situació de les urgències, sense aprofundir més en mesures pràctiques per solucionar el problema.

Encara que sense esmentar el projecte VISC+ de venda de dades sanitàries, una altra de les propostes aprovades per CiU i ERC passa per dur a terme les actuacions necessàries per fomentar la recerca clínica i potenciar la innovació biomèdica, elements clau del VISC+.

L'oposició va carregar durament contra l'estratègia de CiU i ERC i va acusar als republicans de “sumar-se al discurs del Govern”. “Les seves propostes són d’algun que està cec, sord i mut, i, mentre, la sanitat es dessagna. Aquest model és insostenible en termes de justícia social”, els va etzibar Isabel Vallet (CUP). “És un exercici d'autocomplaença i propaganda”, va criticar la diputada Carme Pérez, de Ciutadans. L'ecosocialista Marta Ribas va acusar a ERC de “blindar al Govern i rentar-li la cara al conseller”.

Per la seva banda, Boi Ruiz, més calmat que en el ple, va agrair el “ampli esforç per aconseguir una mica de consens”. “Encara que tot semblava una ruptura del que teníem, el seny ens ha permès tenir alguna resolució”, va dir. El conseller va reconèixer que el ple “va acabar millor del que va començar” i va assegurar que el model sanitari no està acabat, sinó que ha sortit “enfortit”.


Calella a 23 de juny de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada