CAL REFORÇAR EL SISTEMA PÚBLIC DE PENSIONS
Segons el màxim representant del Banc d'Espanya, com a conseqüència de l'evolució demogràfica, hi haurà una inexorable disminució de les pensions, tret que es combini amb estalvi privat, al mateix temps que va assenyalar que el sistema actual no garanteix el nivell de pensions que esperen els ciutadans. Per al sindicat, aquestes propostes són irreals i irresponsables
Una vegada més el Banc d'Espanya es dedica a impartir doctrina sobre el model social i de protecció social a Espanya, abordant una qüestió real, l'evolució demogràfica al nostre país, amb orientacions gens neutrals. Demana substituir part de les prestacions actuals per estalvi privat. Aquest estalvi ha de venir, se suposa, de la renúncia a renda immediata –fonamentalment salaris-, per finançar aquesta pensió privada futura que ens recomana. Però la pròpia Boga ha defensat les polítiques de desequilibri de les relacions laborals, en benefici del poder d'adreça empresarial, i de devaluació salarial que porten a milions de persones a tenir certament difícil obtenir o mantenir una ocupació estable i amb un salari adequat que permeti satisfer les seves necessitats actuals i, molt més, acumular renda per al futur.
Afirmem que el Governador podia, per una vegada, haver estat una mica més creatiu i, en comptes de el “busquin-se la vida” que propugna, haver apostat per un sistema de protecció social que resulta essencial a Espanya, ara i en el futur, tant per a les persones que ostenten la condició de pensionistes com per a la demanda de béns i serveis al nostre país, com a conseqüència de la importància que té el creixent col·lectiu de pensionistes en la seva condició de consumidors i de sustentació essencial en moltes famílies.
Troba a faltar, també, que “el Governador no denunciï el consum anticipat, i major del que seria necessari, del Fons de Reserva de la Seguretat Social per part del Govern i es limiti a predir baixades de pensions. En comptes d'això, hauria d'aportar alternatives per mantenir el pacte intergeneracional que les sustenta i ha de sustentar; alternatives com, per exemple, la necessitat d'avançar l'engegada de vies addicionals de finançament per afrontar el període de major exigència demogràfica, que es produirà entre intervinguts de la propera dècada i meitat de segle.”
Enfront d'aquest compromís col·lectiu amb el sistema de pensions, basat en el consens polític i social, el Banc d'Espanya, corresponsable i inoperant en la crisi financera, la seva competència, irromp una vegada més amb recomanacions parcials i inadequades. “El desenvolupament dels sistemes complementaris de pensions, sent positiu, no pot reemplaçar el paper del sistema públic de pensions. Per això, el conjunt dels ciutadans, a través de les polítiques públiques i el paper de l'Estat, no hem de desentendre'ns del mateix com apunta el Governador, sinó reforçar-ho mitjançant acords sobre les seves bases de funcionament i vies de finançament”, conclou el responsable de CCOO
Calella a 29 de juny de 2015
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada