INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dilluns, 15 de juny del 2015

L’ESCENARI DE RECUPERACIÓ DE L’IPC FA NECESSARIS ELS INCREMENTS SALARIALS i LES CLÀUSULES DE GARANTIA DEL PODER ADQUISITIU DELS SALARIS


L'IPC a Catalunya és més alt perquè els preus dels aliments i els serveis bàsics són més cars

L'índex de preus de consum (IPC) del mes de maig a escala estatal, amb un -0,2%, recupera 4 dècimes respecte del mes anterior, com a conseqüència de l’augment del preu dels carburants i dels aliments.

La inflació subjacent, és a dir, l'estructural, que no té en compte ni els aliments no elaborats ni el preu dels carburants, també recupera dues dècimes i se situa en el 0,5%, en especial pels preus dels serveis telefònics i dels hotels i restaurants. Aquest índex reflecteix la situació real de l’economia, que continua marcada encara per l’estancament del consum intern, motivat per l’empobriment de la majoria de la població i la pèrdua de poder adquisitiu per fer front a les necessitats bàsiques.

A Catalunya, l'IPC, amb un 0,1%, recupera índexs positius. Es manté el diferencial amb l’indicador estatal per l’encariment dels productes d’alimentació i els serveis bàsics.

La inflació de la zona euro, amb una taxa del 0,3%, també recupera índexs positius, a causa de l’increment del preu del petroli. Es redueix 1 dècima respecte de l’IPC harmonitzat espanyol, que se situa en el -0,3%, que ajuda a la competitivitat de les empreses exportadores espanyoles tot i que encara mostra l’estancament de la demanda interna i evidencia que cal un canvi de polítiques econòmiques a Europa per canviar aquesta situació.

En aquest context:

- Cal incrementar salaris i pensions per recuperar el poder adquisitiu, la creació d’ocupació de qualitat per poder recuperar la demanda interna i el consum i la creació d’una renda garantida de ciutadania per a qui no té recursos, i donar respostes d’emergència per fer front als casos urgents de pobresa i exclusió social. Per això els increments pactats a l’Acord de negociació col·lectiva poden ajudar que els increments salarials i el manteniment del poder adquisitiu siguin una realitat.

- Han d’acabar les polítiques de retallades i ha de fer-se política per a les persones, amb control de preus públics i privats i dels marges empresarials, sobretot pel que fa als serveis bàsics com l’electricitat, el transport, l’energia o l’aigua, que estan perjudicant especialment les persones amb rendes baixes.

- Cal una reforma fiscal progressiva que incrementi el que han de tributar les rendes del capital, persegueixi el frau i l’evasió fiscal i redueixi impostos indirectes com l’IVA dels productes i serveis de primera necessitat de les llars.

Calella a 15 de juny

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada