INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

divendres, 12 de juny del 2015

"EL CERCLE D’EMPRESARIS VOL JOVES BEN FORMATS, MALAMENT PAGATS I SUBCONTRACTATS”




El problema de l'atur juvenil a Espanya, no està en el salari mínim, que amb prou feines permet escapar de la misèria i la quantia de la qual és fins i tot inferior a la meitat dels salaris mínims d'altres països del nostre entorn. La causa de la desocupació entre les persones més joves cal buscar-la en l'atur general, conseqüència directa de la crisi i de les polítiques econòmiques imposades en gairebé tota Europa. El nostre principal problema és la creació d'ocupació, i pel que sembla alguns sectors empresarials el que pretenen és tornar a repetir els esquemes i créixer una altra vegada en precarietat.

A pesar que el Salari Mínim Interprofessional se situï a dia d'avui en 648,60 euros, el Cercle d'Empresaris torna a la càrrega insistint en fer encara més precària les condicions salarials dels joves, proposant un salari mínim inferior pels quals no tenen formació, i posant com a exemple a països com Regne Unit que ja ho està aplicant, però el salari mínim dels quals està entorn dels 1.350 euros. Sense tenir en compte, a més, que el poder adquisitiu real dels salaris al nostre país es redueix any rere any, i que el salari mínim és un dels més baixos de la UE15 (només per sobre dels de Grècia i Portugal) i que, per tant, es condemna a una quantitat important de la població treballadora a malviure en la pobresa. A la patronal sembla que no li basta la devaluació salarial que està sofrint gran part de la classe treballadora a Espanya ni la precarietat en què es troben els joves.

Al mateix temps porten a col·lació, de nou com a panacea, reduir les modalitats de contractació (en aquest cas a tres), oblidant que les modalitats contractuals existents han de respondre a l'activitat ordinària de l'empresa i la naturalesa del treball a realitzar. Posen l'èmfasi en què el contracte de formació és una sortida per als joves sense qualificació, sense tenir en compte que a Espanya hi ha un alt percentatge de joves sobre qualificats que sofreixen també la mateixa precarietat, amb salaris molt per sota de la mitjana de la població treballadora, o realitzant pràctiques no laborals, moltes vegades fraudulentes i properes a l'explotació.

El contracte de formació al que al·ludeix el CE, amb salaris reduïts per als joves que requereixin formació, ja s'utilitza al nostre país, a més d'estar bonificades al 100% les quotes a la seguretat social tant empresarials com dels treballadors contractats. Compartim la necessitat que els joves sense formació puguin accedir a una formació dual, però l'actual sistema emmalalteix de qualitat i de suficient oferta formativa i pràctiques en les empreses.


Calella a 12 de juny de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada