INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimarts, 9 de juny del 2015

UN DE CADA DEU NENS A ESPANYA POT ESTAR EN POBRESA CRÒNICA TOTA LA SEVA INFANCIA


Un de cada deu menors viu en una situació de pobresa crònica, uns 840.000 nens, en la qual podrien romandre durant tota la seva etapa d'infància i adolescència si no s'apliquen polítiques d'ajuda a les famílies. Són dades de la recerca “Infància, pobresa i crisi econòmica”.

Un de cada deu menors viu en una situació de pobresa crònica, uns 840.000 nens, en la qual podrien romandre durant tota la seva etapa d'infància i adolescència si no s'apliquen polítiques d'ajuda a les famílies.

Són dades de la recerca “Infància, pobresa i crisi econòmica”, de la Col·lecció d'Estudis Socials de l'Obra Social La Caixa, que analitza en quina mesurada la crisi ha afectat al benestar dels nens, estudiant aspectes com la taxa de pobresa, amb dades de l'INE de 2004 fins a 2012.

L'informe alerta de la cronificació de la pobresa infantil, sobretot, en els nens que viuen en una llar amb uns ingressos inferiors a 632 euros al mes, format per una parella i dos fills.

El risc de pobresa s'eleva amb l'edat dels nens, sobretot de 14 a 17 anys, i també entre els quals són fills de famílies monoparentals, nombroses o fills d'origen no europeu.

L'autora de l'estudi, la professora d'Economia de la Universitat de Girona, Sara Ayllón, calcula que amb una ajuda d'1.000 euros a l'any per nen condicionada a la renda i destinada a les llars actualment pobres -seria el 0,9 % de la despesa social- s'aconseguiria treure a més de 400.000 nens de la pobresa.

A més, ha proposat implantar una ajuda universal, similar a la qual existeixen en molts països europeus, i altres condicionades al tipus de famílies, entre les quals inclou a les monoparentals o a les nombroses.

L'estudi alerta que un de cada dos nens que viuen en habitatges de lloguer són pobres.

Si es fa un seguiment de les famílies durant quatre anys seguits -el que denomina pobresa dinàmica-, s'aprecia que el 44 per cent dels nens a Espanya ha estat en aquesta situació en algun moment i un de cada deu són pobres durant tot el període.

“Aquests nens probablement ja eren pobres abans i ho segueixen sent després d'aquests quatre anys”, ha assenyalat la investigadora, qui ha alertat que “si no se'ls ajuda, passaran tota la infància en la pobresa”.

Quan els pares no treballen, les taxes de pobresa i privació oscil·len entre el 50 i 70 per cent. Així, en les llars monoparentals amb el progenitor en atur és de 54 % i si treballa del 30 per cent, mentre que en les llars amb tots dos pares en atur és del 69 per cent i en els quals treballa un, és del 34 per cent.

L'estudi assenyala que els adolescents són el grup d'edat dins de la població infantil amb la taxa de pobresa més elevada, amb el 34 per cent, mentre que els menors de 3 anys tenen menys risc de pobresa, el 21 per cent.

La professora Ayllón ha destacat que a pesar que el seu estudi es deté en 2012, les últimes dades publicades per l'INE de l'Enquesta de Condicions de Vida confirmen aquestes conclusions, ja es mantenen similars percentatges, com la taxa de pobresa relativa del conjunt de la població del 22 % o la dada que un de cada tres nens a Espanya és pobre (viu en famílies amb menys d'1.200 euros al mes).

“Els nens són els més perjudicats pels problemes derivats de la crisi econòmica, que tenen entre les causes la falta d'una política familiar”, les taxes d'atur o la caiguda dels salaris, ha dit la investigadora, qui ha advertit que s'hauria de pensar que els nens són el futur d'Espanya.

Actualment, Espanya és el segon país amb la taxa de pobresa més alta de la UE, per darrere de Romania, conclou l'informe.


Calella a 9 de juny de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada