INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

divendres, 19 de juny del 2015

"ELS SALARIS HAN DE PUJAR PER IMPULSAR LA DEMANDA INTERNA i CONSOLIDAR LA RECUPERACIÓ ECONÒMICA”


Els preus han pujat un 0,5% mensual al maig impulsats per la pujada dels carburants, la pujada de vestit i calçat per la temporada primavera-estiu i la pujada dels aliments impulsat per l'alça de la fruita fresca, i encara que segueixen caient en termes interanuals, cada vegada moderen més el seu descens anual
La taxa de variació anual de l'IPC augmenta al maig 4 desenes fins al -0,2%, un augment superior a les dues desenes que puja la inflació subjacent que arriba al 0,5%.
L'índex de preus de consum harmonitzat (IPCA) augmenta quatre desenes la seva taxa anual respecte a abril i se situa en el -0,3% interanual. Se situa sis desenes per sota de la inflació a la zona euro (0,3%) que ha repuntado tres desenes aquest mes.
La recuperació de quatre desenes de l'IPC interanual al maig (del -0,6% al -0,2%) es deu sobretot a la menor caiguda del grup de transport (pel repunt dels combustibles) i la pujada dels aliments i begudes no alcohòliques. En el costat contrari i amb un menor impacte sobre l'IPC destaca la moderació del preu de l'electricitat i del gas.
L'IPC segueix moderant les seves caigudes interanuals i una vegada esgotat l'efecte de la baixada dels combustibles en 2014 apunta a un lleuger augment dels preus en el segon semestre de l'any, la quantia del qual anirà vinculada a l'evolució de l'economia tant espanyola com a europea.
En una situació propera a la deflació, “l'augment dels salaris és imprescindible per assentar la millora de la demanda interna i consolidar la recuperació econòmica. La millora de l'ocupació, dels salaris i el seu poder adquisitiu són la base perquè la recuperació i la prosperitat arribin a la majoria de la població”, subratlla el secretari d'Acció Sindical de CCOO, Ramón Górriz. La pujada salarial pactada en conveni fins a maig se situa en el 0,73%.
En aquest sentit, Górriz assenyala que l'Acord de negociació col·lectiva *fimado per sindicats i organitzacions empresarials reforça aquesta aposta amb pujades del 1% en 2015 i 1,5% en 2016 (que podran ser superiors allí on les condicions productives ho permetin) i la inclusió de clàusules de salvaguarda que garanteixin el guany de poder adquisitiu per 2015 i 2016.
Per al secretari d'Acció Sindical de CCOO, és necessari que en la recuperació no es quedi ningú enrere, especialment els col·lectius més desfavorits i castigats per –i durant- la crisi. “Fa falta una política pressupostària que impulsi de debò la inversió i el creixement, que mantingui el poder adquisitiu de les pensions, que redueixi la desigualtat i els índexs de pobresa, que millori la taxa de cobertura dels aturats i impulsi programes de lluita contra l'atur de llarga durada i aconseguir una renda mínima garantida per a la població que manqui de recursos suficients, que CCOO està promovent a través d'una Iniciativa Legislativa Popular.
Per impulsar aquestes polítiques es necessiten recursos suficients a través d'un sistema tributari just i progressiu, que redueixi el frau i l'evasió fiscal i que ajudi als sectors més desfavorits amb mesures com l'IVA reduït en els béns de primera necessitat que defensa CCOO, i que afronti problemes com la pobresa energètica, la carestia de l'habitatge o dels subministraments bàsics.

L'economia necessita una política europea que reactivi la inversió i se sumeix a la política monetària expansiva. En aquest sentit, el Pla Juncker constitueix més un exercici de propaganda, que una aposta veritable per treure a l'economia europea del seu estancament i de la zona de deflació. El pla plurianual d'inversió pública elaborat prèviament per la Confederació Europea de Sindicats (CES), sí és un veritable instrument eficaç per crear oportunitats reals d'ocupació de qualitat pels 24 milions d'aturats que viuen en la Unió Europea.



Calella a 19 de Juny de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada