INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

divendres, 26 de juny del 2015

SEGONS DENUNCIA LA SECRETÀRIA DE DONA i IGUALTAT DE CCOO, EL SALARI MITJÀ ANUAL DE LES DONES HA D’INCREMENTAR-SE EN UN 32% PER EQUIPARAR-SE A EL DELS HOMES

La bretxa salarial anual entre homes i dones s'ha agreujat, segons les dades de 2013 fets públics avui, com a conseqüència de la crisi, les polítiques de retallades i els canvis legislatius introduïts per la regressiva reforma laboral del PP.

“El salari mitjà anual de les dones ha d'incrementar-se en un 32% per equiparar-se al dels homes. Això vol dir que una dona hauria de treballar a l'any 117 dies més perquè el seu salari s'igualés al d'un home”. Segons la Comissió Europea, es trigarà més de 70 anys a eliminar la bretxa salarial en tota Europa que en mitjana en 2014 se situa en el 16% menys per hora que els homes.
La bretxa salarial és el resultat d'una pitjor inserció de la dona al mercat laboral, és a dir, la desigualtat laboral es tradueix en desigualtat salarial. La menor renda salarial comporta al seu torn una menor protecció social de les dones que es reflecteix en una menor prestació de desocupació i una menor pensió, ja que en cotitzar menys també cobraran menys per aquestes contingències, contribuint així a una feminització de la pobresa.
“Menor taxa d'activitat, major taxa de desocupació, major taxa de temporalitat i la feminització del treball a temps parcial (76% dels contractes a temps parcial corresponen a dones) juntament amb una elevada segregació ocupacional i sectorial són els factors que “a priori” es troben darrere de la bretxa salarial”.
Al costat d'ells, existeixen factors socials com l'absència de coresponsabilitat, la falta de serveis socials d'atenció a la dependència que perpetuen les situacions on les dones es veuen obligades a renunciar al treball remunerat o a treballar menys hores per atenir a les criatures i a les persones dependents el que explica també la bretxa salarial.
Finalment, al costat de l'efecte composició de la precarietat laboral, els sistemes de retribució poc transparents, complements voluntaris que les empreses atorguen de manera discriminatòria i fora de la negociació col·lectiva i sistemes de promoció en les empreses arbitraris i discriminatoris fan que el salari anual de les dones sigui sensiblement inferior al dels homes.
Per combatre aquesta situació de desigualtat i discriminació, CCOO insisteix en la necessitat de lluitar per una ocupació de qualitat, així com a incloure des de la negociació col·lectiva clàusules d'acció positiva per a la contractació de dones en sectors típicament masculinitzants, promoció de les dones, i fer complir l'obligatorietat de negociar plans i mesures d'igualtat en les empreses.

“L'única manera d'eliminar la vergonyant bretxa salarial pansa per eliminar la precarietat laboral instal·lada de manera constant en l'ocupació de les dones. Ocupacions de qualitat, absència de discriminació en les empreses i serveis d'atenció per a les persones dependents i menors són els requisits exigits per CCOO para la seva eliminació, accions que han de basar-se en el Dialogo social i en la negociació col·lectiva en les empreses si veritablement hi ha un compromís cert d'eradicació. La resta seran contes i no comptes”, conclou la responsable de Dona i Igualtat de CCOO.


Calella a 26 de juny de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada