INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dijous, 17 d’abril del 2014


MENTRE LA INFLACIÓ CAU A TASES NEGATIVES,

ELS PREUS DELS SERVEIS BÀSICS ES MANTENEN MASSA ELEVATS





La inflació negativa posa en risc la recuperació de l'economia

L'índex de preus de consum (IPC) del mes de març del 2014 a escala de l'Estat, amb un -0,1%, se situa de nou en taxes negatives, a causa de la situació d’atonia econòmica fruit de la davallada de la demanda interna per les polítiques de retallades, i posa en risc la recuperació de l’economia.
La inflació subjacent, és a dir, l'estructural, que no té en compte ni els aliments no elaborats ni el preu dels carburants, es redueix una dècima fins al 0,0%, superant de nou l’ IPC general. Aquest índex reflecteix la situació real de l’economia de crisi i caiguda del consum intern, i la situació que viuen les persones que tenen sous retallats, pensions i rendes baixes, de pèrdua de poder adquisitiu per fer front a les necessitats més bàsiques, agreujada per l’increment exagerat de preus dels serveis bàsics com l’electricitat, el transport o l’aigua.
A Catalunya, l' IPC es redueix de nou una dècima fins al 0,1%, i continua per sobre de l’indicador estatal per als preus dels sectors de la sanitat i l’ensenyament pel pes dels sectors privats en aquests dos grups.

La inflació de la zona euro, amb una taxa del 0,5%, fa augmentar el risc de deflació, sobretot per la situació de feblesa de l’economia dels països del sud, amb taxes molt baixes o negatives, com l’espanyola amb un -0,2%.
La devaluació interna del país, amb les baixades salarials i destrucció d’ocupació i la precarietat, està posant en risc la recuperació econòmica i fa augmentar la desigualtat social i la pobresa. Per això és necessari recuperar el poder adquisitiu dels salaris i la creació d’ocupació de qualitat per poder recuperar la demanda interna i sortir de la crisi.
Cal que el Govern canviï les polítiques de retallades i deixi d'actuar a favor dels lobbys empresarials, amb una política de control de preus públics i privats i dels marges empresarials, sobretot pel que fa als serveis bàsics com l’electricitat, el transport, l’energia o l’aigua.
L’increment dels preus dels serveis bàsics, en un context de crisi i caiguda del consum, fa augmentar la pobresa i la desigualtat, i perjudica especialment les persones que tenen més dificultats econòmiques (aturats, pensionistes i treballadors amb salaris baixos). En aquest sentit, reivindiquem la creació d'una renda garantida de ciutadania perquè qui no tingui recursos pugui fer front a les seves necessitats bàsiques i no caigui en la pobresa i l'exclusió social.


Calella a 17 d’abril de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada